Omicron supraviețuiește până la 8 zile pe o suprafață de plastic

3
Studiu

Potrivit cercetărilor de la Universitatea de Medicină a Prefecturii Kyoto din Japonia, varianta pare să mențină capacitatea de a infecta chiar și după ce a stat în mediu pentru o perioadă lungă de timp. Această caracteristică ar ajuta la explicarea ratei sale de difuzie. Un nou studiu asupra Omicron ar putea ajuta la explicarea vitezei sale de răspândire: această variantă a coronavirusului, potrivit unor cercetări, pare să mențină capacitatea de a infecta chiar și după ce a stat în mediu pentru o perioadă lungă de timp, până la 8 zile.

Această nouă caracteristică a Omicron ar rezulta dintr-un studiu realizat de Universitatea de Medicină a Prefecturii Kyoto din Japonia. Cercetarea a fost publicată pe platforma bioRxiv, care face datele disponibile în așteptarea revizuirii de către comunitatea științifică. Cercetarea, după cum au explicat experții, a măsurat timpii de supraviețuire și persistență pe diferite suprafețe ale virusului SARS-CoV2, atât în ​​versiunea originală, cât și în variantele care s-au succedat.

Testele au arătat că varianta Omicron poate supraviețui 193,5 ore (aproximativ 8 zile) pe o suprafață din plastic (polistiren): de peste trei ori mai mult decât tulpina originală (56 ore) și varianta Gamma (59,3 ore), semnificativ mai mult decât Delta. (114 ore) și Beta (156,6 ore). Doar varianta Alfa, cu 191,3 ore, a dat dovadă de rezistență similară.

În plus, conform studiului, Omicron supraviețuiește 21,1 ore pe un model de piele: tot în acest caz, considerabil mai mult decât virusul Wuhan (8,6 ore), varianta Gamma (11 ore) și Delta (16 ore). Pe de altă parte, supraviețuirea Alpha (19,6 ore) și Beta (19,1 ore) sunt similare. Varianta Omicron ar fi demonstrat și o capacitate mai mare de rezistență la dezinfectanți decât tulpina Wuhan.

În ultimele ore, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Ecdc) a făcut cunoscut că Omicron a devenit varianta dominantă a pandemiei de Covid-19 în Uniunea Europeană. Raportul săptămânal arată: „Categoria de transmisie a Omicron în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European s-a schimbat de la „comunitar” la „dominant”, ca urmare a datelor de supraveghere și a rapoartelor naționale”.

citește și Italia: Medici suspendați pentru că au refuzat vaccinarea împotriva COVID-19

3 comentarii

  1. […] Potrivit cercetărilor de la Universitatea de Medicină a Prefecturii Kyoto din Japonia, varianta pare să mențină capacitatea de a infecta chiar și după ce a stat în mediu pentru o perioadă lungă de timp. Această caracteristică ar ajuta la explicarea ratei sale de difuzie. Un… Cititi mai multe aici: Omicron supraviețuiește până la 8 zile pe o suprafață de plastic […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here