Top 7 cămine private din București. Vezi cât costă o lună de cazare

3

În aceste zile studenții din toată țara se pregătesc de începerea noului an universitar. Bagaje, rămas bun de la rudele și prietenii de acasă, borcane și caserole cu mâncare făcută de mama- mulți dintre noi cunosc acest scenariu. Mai rămân emoțiile pentru cazare: unde prinzi loc, dacă prinzi loc la căminele facultății, în ce zonă găsești chirie, cum te vei înțelege cu proprietarul și colegii de apartament etc. Fie că nu mai prind loc la căminele de stat, fie că nu le plac condițiile de acolo, mulți studenți și părinți optează pentru cămine studențești private. PedagoTeca vă prezintă șapte dintre căminele private care se găsesc în capitală, cu prețurile pentru cazare, localizarea acestora și condițiile pe care le oferă.

Campus Est

Acest cămin este situat pe str. Popa Lazăr nr. 10-12, în apropiere de Piața Obor și oferă 270 de locuri de cazare. Camerele beneficiază de baie proprie, televizor, frigider, internet wireless și aer condiționat. Căminul are și bucătărie, spălătorie, parcare, sistem de monitorizare video și sistem de alarmă. Sunt disponibile două tipuri de camere: double și sigle, ambele la 15 sau 20 mp.

Dacă închei un contract pentru o perioadă de 1-3 luni, plătești 185 de euro pentru un loc într-o cameră dublă de 15 mp. Prețul scade dacă semnezi un contract de închiriere cu termen mai mare.

Preţurile practicate de Campus Est includ costurile pentru utilităţi, astfel încât nu se plătește nimic suplimentar.

Ocuparea locurilor în cămin se face în ordinea înscrierilor. La semnarea contractului se plăteşte o garanţie de 400 euro pentru camera single şi 250 euro pentru un loc în camera dublă. Această sumă este restituită în momentul încheierii perioadei contractuale.

Pentru a deveni locatar acolo trebuie să ai vârsta cuprinsa intre 18 și 27 de ani și să dovedești că ești student la o facultate din București.

campus-est-camine

West Gate Studios

West Gate Studios este cel mai mare cămin privat din capitală, cu o capacitate de cazare de aproape 2000 de locuri. Este amplasat în cartierul Militari, în apropierea stației de metrou Preciziei. Aici pot fi închiriate  garsoniere şi apartamente cu două camere. Tarifele de cazare pentru cei care stau și acum în West Gate Studios și doar își prelungesc contractul este mai mic.

Locuinţele sunt dotate cu aer condiţionat, maşină de spălat, frigider, internet, plită electrică şi alte utilităţi.

Când semnezi contractul trebuie însă să plătești  un avans echivalent chiriei pe 12 luni. Preţul pentru o garsonieră porneşte de la 100 de euro/lună. La această sumă se mai adaugă lunar cheltuielile de întreţinere în valoare de 30 de euro de persoană şi o garanţie de 240 de euro sau mai mult, în funcție de ceea ce închiriezi.

west-gate-studios-camine

Arcca Student Housing

Arcca Student Housing este un alt complex de cămine private pentru studenții din București. Acesta ofera peste 1500 de locuri de cazare în trei cămine situate în Vitan, Pajura şi Titan.

În căminul Vitan Village  preţul pentru un loc într-o cameră de două persoane este de 152 euro pe lună, cu utilităţile incluse. În camerele cu 3 locuri preţul este de 117 de euro pentru locurile standard și 132 euro pentru locurile premium, pentru o lună. La căminul Pajura Garden sunt disponibile doar locuri în camere triple standard la 130 euro pe lună.

Camerele dispun de baie proprie, frigider, cuptor cu microunde, birouri şi dulapuri, internet prin cablu si wi-fi.

Fiecare cămin are bucătării comune la fiecare etaj, complet mobilate şi utilate, săli de lectură, wi-fi, pază şi supraveghere video, spaţii de sport si socializare, spatii verzi şi acces la spălătorie şi uscătorie.

arcca_camine

Citește și Aur și argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

 

Căminul Particular Mihai Bravu

Acest cămin este situat în sectorul 3, strada Știubei nr. 23, în apropierea stației de metrou Mihai Bravu.

În acest cămin sunt disponibile camere cu 2, 3, 4 sau 6 paturi. Prețul de cazare pentru un loc într-o cameră cu 6 paturi este de 350 de lei, iar într-o cameră de 2 persoane ajunge la 450 de lei. În prețul acesta intră și costurile pentru întreținere.

Camerele sunt dotate cu aer condiţionat, internet, mobilier nou, maşină de spălat, frigider, aragaz şi televizor.

mihai-bravu-camine

Cămin Privat Caro

Acesta este amplasat în nordul Bucureștiului, pe malul lacului Tei, în apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu. Cazarea se poate face în camere single, duble sau cvadruple. Tarifele variază,  de la 139 de euro pe lună poate ajunge la  194 de euro pentru camere single.

Fiecare cameră dispune de baie proprie, internet, televizor, frigider etc. Bucătăria este la comun pentru fiecare palier în parte.

Plata chiriei se face lunar și prima plată include și garanția care este contravaloarea unei luni de cazare. Garanția se returnează la sfârșitul perioadei contractuale.

caro-camine

Căminul Studențesc Privat 

Căminul Privat Studențesc este situat pe strada Lăcrămioarei nr. 56, în relativa apropiere de stația de metrou Dristor. Aici studenților li se oferă camere cu două sau trei paturi.

Pentru un loc în camerele cu două paturi, se plătesc 400 de lei pe lună, la care se adaugă un preț de aproximativ 100 de lei lunar pentru utilități. Pentru camerele cu trei paturi, chiria costă 350 de lei de persoană pe lună, plus plata utilităților.

Fiecare cameră are baie proprie, televizor, frigider și internet.  Bucătăria și mașina de spălat este la comun pentru fiecare palier.

La semnarea contractului, se plătește luna în curs plus o lună garanție. Garanția se returnează în momentul în care se termină perioada contractuală. Și aici ocuparea unui loc în cămin se face în ordinea înscrierilor.

privat-studentesc-camine

Căminul Institutului Teologic Baptist din Regie

Căminul aparţine Institutului Teologic Baptist şi pune la dispoziţie circa 300 de locuri de cazare. Plata pentru o lună de cazare este în jur de 300 de lei, iar camerele au câte trei şi patru locuri.

Prioritate în cadrul acestui cămin au studenţii Institutului Teologic Baptist, însă în fiecare an rămân locuri disponibile şi pentru studenții altor facultăți.

insitutul-teologic-baptist-camine

Surse foto: www.campusest.ro, www.westgatestudios.ro, www.arcca.ro, www.caminmihaibravu.ro, www.facebook.com/Caroresidence, www.caminstudentescprivat.ro, www.itb.ro

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here