Încă o lucrare a lui Banksy a apărut în Londra

1
banksy

O pictură murală reprezentând frunzişul unui copac care a apărut peste noapte pe zidul unei clădiri rezidenţiale din nordul Londrei este opera artistului stradal Banksy, informează site-ul publicaţiei britanice The Standard, Standard.co.uk.

Artistul a revendicat graffiti-ul într-o postare pe Instagram luni, după o dimineaţă de speculaţii despre cine este autorul lucrării apărute duminică pe o casă din Hornsey Road, în zona Finsbury Park.

Vezi și Lucrarea lui Banksy, Brace Yourself! s-a vândut cu 2.032.000 de dolari

Vopsea de un verde strălucitor a fost pulverizată pe clădire, în faţa unui copac tăiat, creând impresia că este vorba de frunzişul acestuia. Un şablon reprezentând un om care ţine în mână un furtun sub presiune completează pictura murală.

Lucrarea a atras atenţia vecinilor şi trecătorilor luni dimineaţa.

Rezidenţii au declarat că sunt „mândri şi încântaţi” la gândul că artistul anonim a ales strada lor pentru cea mai recentă pictură murală a sa.

„Culorile verzi strălucitoare reprezintă Islington, ceea ce este minunat, şi, bineînţeles, Ziua Sfântului Patrick, care este frumoasă şi festivă. Alegerea culorilor cartierului nostru o face să pară un mesaj personal pentru noi, locuitorii. Ne simţim atât de mândri”, a declarat Wanja Sellers, o rezidentă de pe Hornsey Road, care locuieşte la câteva numere de pictura murală.

Culoarea vie a vopselei se potriveşte cu cea folosită de Consiliul din Islington pentru indicatoarele stradale din zonă, potrivit DPA.

un comentariu

  1. Ceea ce odata era un zid monoton si gri, s-a transformat peste noapte intr-o adevarata capodopera de arta stradala semnata de celebrul artist Banksy! Pictura murala cu frunzisul unui copac desenat cu o culoare verde stralucitoare ne intampina in fiecare dimineata si ne aduce zambete pe buze. Este incantator sa vezi cum un cartier din nordul Londrei devine protagonista unui mesaj atat de puternic si frumos precum acesta. Ma bucur ca am fost norocosi sa fim martorii aparitiei acestei opere de arta si sa impartasim bucuria vecinilor si rezidentilor. Bravo, Banksy!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here