Proiect inedit pentru implementarea educației outdoor la Școala Gimnazială Andrei Mureșanu din Ploiești | VIDEO

0

Școala Gimnazială Andrei Mureșanu din Ploiești a organizat joi, 7 martie 2024, evenimentul de inaugurare a proiectului „Mai sănătos, mai fericit!”, în cadrul căruia elevii și preșcolarii au desfășurat activități menite să pună accent pe sănătatea fizică și emoțională a copiilor, prin promovarea educației outdoor.

Evidențiem importanța stilului de viață sănătos, atât la nivel fizic cât și psiho-emoțional. Activitățile sunt desfășurate în aer liber, în foișorul construit special pentru aceste activități și în sera amplasată în curtea școlii, unde copiii vor planta tot felul de plante aromatice, le vor îngriji și astfel vor amenaja și grădina școlii.

Pe terenul de sport vor avea loc activități împreună cu profesorii de educație fizică și sport, din cadrul instituției.

Spațiile sunt amenajate prin implicarea colaboratorilor voluntari din acest proiect:
– medic nutriționist;
– asistenți medicali (activități de acordare prim ajutor);
– pediatru;
– medic stomatolog;
– consilier școlar;
– psiholog clinician;
– cadre ale Biroului de Siguranță Școlară.

Proiectul este susținut de Fondul Prahova pentru Educație, concurs inițiat de Fundația Comunitara Prahova. Este vorba de o finanțare de 116.373 lei, prin sponsorizare privata prin: OMV Petrom, Grup Feroviar SA, Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale.

,,Sunt mândră că am aplicat pentru acest proiect, am avut încredere în ideea noastră și deși nu a fost ușor, am reușit să ducem la bun sfârșit acest demers, oferit în totalitate comunității noastre școlare. Ne-am bucurat împreună cu elevii și preșcolarii noștri, cu părinții și cu toți cei prezenți la această activitate emoționantă. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, care au crezut în noi și văzând bucuria copiilor, nu pot decât sa fiu și mai mândră și mai încrezătoare pentru viitoarele proiecte, pentru că nu ne vom opri aici”, ne-a mărturisit directorul Școlii Gimnaziale Andrei Mureșanu din Ploiești, prof. Anca Ștefănescu. 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here