Evaluarea lucrărilor de la simularea pentru BAC 2024 trebuie finalizată până miercuri, 13 martie, conform informațiilor obținute de Edupedu.ro. Secretarul de stat în Ministerul Educației și președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat, Kallos Zoltan, a transmis școlilor acest termen pentru corectarea lucrărilor.
BAC 2024: Termenul limită pentru evaluarea lucrărilor prelungit
„Presiune asupra Profesorilor Evaluatori la Simularea Bacalaureatului 2024: Număr mare de Lucrări și Timp Redus”
Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a subliniat pentru Edupedu.ro că profesorii care evaluează lucrările de la simularea examenului de Bacalaureat se confruntă cu un volum mare de lucrări și cu un timp limitat: „Am primit multiple sesizări de la colegii noștri cu privire la numărul mare de lucrări pe care trebuie să le corecteze pentru fiecare disciplină de examen”.
De asemenea, Nistor a insistat asupra necesității ca Ministerul Educației să țină cont și de solicitările sindicatului privind plata participării la aceste simulări: „Numărul ridicat de lucrări de evaluat este o consecință a lipsei de profesori corectori, iar această situație ne aduce într-un impas”.
Aceste declarații vin în contextul în care mai mulți profesori au exprimat pe platformele de socializare, precum Facebook, preocuparea legată de scurtarea timpului disponibil pentru evaluarea lucrărilor și de volumul mare de materiale de corectat.
Descoperă și: Diplomele de Bacalaureat 2024 ar putea fi emise în avans pentru candidații care nu au depus contestații.
Conform procedurii stabilite de Ministerul Educației, un profesor trebuia să corecteze în mod obișnuit aproximativ 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2024, inclusiv cele corectate acasă. Cu toate acestea, conform surselor Edupedu.ro, în practică, numărul de lucrări a ajuns la 70-80 pentru un singur profesor.
Rezultatele simulării, programate pentru 15 martie, nu vor fi publicate, ci vor fi comunicate direct elevilor de către profesori. Potrivit procedurii, rezultatele simulărilor nu pot fi contestate și pot fi trecute în catalog la cererea elevilor.
Conform articolului 18 al procedurii de organizare a simulărilor din anul școlar 2023-2024, rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate public și lucrările scrise ale elevilor vor fi arhivate și păstrate până la finalul anului școlar următor în unitatea de învățământ de proveniență.
Sursa: edupedu.ro
[…] BAC 2024: Termenul limită pentru evaluarea lucrărilor prelungit după nemulțumirile profesorilor […]