Diplomele de Bacalaureat 2024 ar putea fi emise în avans pentru candidații care nu au depus contestații.

1

Conform unui document transmis inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației, diplomele de Bacalaureat 2024 ar putea fi eliberate înainte de publicarea rezultatelor finale pentru candidații care nu depun contestații.

Evaluarea competențelor este programată în perioada 17-27 iunie 2024, iar probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 sunt planificate între 1 și 5 iulie, conform calendarului oficial.

Diplomele de Bacalaureat 2024 ar putea fi emise în avans

Diplomele de Bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul în sesiunea specială mai 2024, sesiunea iunie-iulie 2024 sau sesiunea august 2024 și nu au depus contestație. Acestea vor fi eliberate înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după încheierea perioadei pentru depunerea contestațiilor, conform unui document emis de Ministerul Educației și semnat de Kallos Zoldan, secretar de stat în Ministerul Educației și președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat.

Ministerul Educației recomandă acordarea priorității pentru eliberarea diplomelor candidaților a căror înscriere la instituții de învățământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de Bacalaureat este condiționată de prezentarea acestora.

Vezi și: Olimpiada de engleză 2024: Regulamentul concursului rectigicat de Ministerul Educației

Absolvenții de liceu care au susținut probele în alt județ

Pentru candidații care au susținut examenul de Bacalaureat într-un alt județ, se aplică prevederile art. 6 și 7 din Ordinul nr. 3.844 din 24 mai 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar.

Cum se completează diploma de Bacalaureat

Diploma de Bacalaureat se completează pe verso, în rubricile prevăzute pentru probele scrise, cu denumirea probei susținute la examenul de Bacalaureat și mențiunea „scris”, și nu cu denumirea programei de Bacalaureat.

De exemplu, pentru proba E. d) – disciplina Biologie, pentru care există două programe și, implicit, două tipuri de subiecte, se va completa cu „Biologie”, și nu cu denumirea programelor – „Biologie vegetală și animală” sau „Anatomie umană, genetică și ecologie umană”.

Descoperă mai multe detalii despre acest subiect pe Edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here