Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, interviu pentru Pedagoteca.ro

0

În acest interviu, vei descoperi creșterea interesului părinților români pentru asigurarea educației superioare a copiilor lor în străinătate, soluțiile disponibile pentru părinții cu venituri mai mici în privința finanțării studiilor universitare ale copiilor lor. Dar și motivele și preferințele părinților în alegerea asigurărilor de viață cu economisire pentru viitorul educațional al copiilor, destinațiile populare ale tinerilor români pentru studii în străinătate și costurile implicate. Și despre serviciile și instrumentele oferite de Aegon România și alți parteneri pentru ajutarea părinților în planificarea financiară a studiilor copiilor lor.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România

În ce măsură sunt interesați părinții români de asigurarea de studii superioare în străinătate pentru copiii lor?

Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său, iar acest lucru l-am observat de-a lungul anilor și în comportamentul clienților noștri, care au ales să economisească pentru viitorul copiilor, în special pentru a le finanța studiile. Interesul pentru a le asigura cea mai bună educație este în continuă creștere, mai ales că investiția în educație este cea mai eficientă cale de a ne asigura un viitor mai bun, mai împlinit.

Cu toate acestea, opțiunea de a studia în străinătate este pentru mulți părinți o mare dorință, dar și o mare provocare, întrucât costurile studiilor în afara țării pot ajunge la ordinul zecilor de mii de euro, iar pentru susținerea acestor costuri, tot mai mulți părinți au înțeles că este necesar să se pregătească din timp.

Cum pot face cei care nu dispun de venituri considerabile să le asigure, totuși, copiilor lor, fondurile necesare?

Cheia stă într-o bună planificare și în folosirea cât mai eficientă a resurselor financiare de care dispune fiecare familie. O soluție pentru a aduna fondurile necesare este un plan de economisire pe termen lung, care poate începe chiar din primul an de viață al copilului.

Părinții pot face acest lucru cu ajutorul unei asigurări de viață cu economisire, acoperind cu ușurință plata primelor folosind alocația. Datele pe care le-am adunat în ultimii 3 ani ne-au indicat că o treime dintre părinții care au ales o asigurare cu acumulare folosesc alocația pentru a acoperi plata primelor, bani care altfel s-ar fi pierdut printre cheltuielile zilnice.

Descoperă și: Actele de studii pentru elevi și profesori vor include coduri QR – Anunț în Monitorul Oficial

Potrivit datelor furnizate de Aegon România, 55% dintre clienții care dețin asigurări cu economisire le-au cumpărat cu scopul de a aduna bani pentru copiii lor, iar unul din patru investește exclusiv pentru a le finanța studiile universitare. Din perspectiva motivației în alegerea unei asigurări cu economisire, 35% dintre clienți au fost convinși în primul rând de suma garantată la maturitate.

Alți 29% și-au motivat alegerea pe fondul disciplinei financiare de economisire pe termen lung pe care o presupune o astfel de asigurare, 19% s-au asigurat pentru a fi protejați financiar în caz de deces,iar 17% sunt mai liniștiți să știe că familiile lor sunt protejate în cazul producerii unui accident.

Pentru a-i pregăti pe părinți în ceea ce privește costurile studiilor, Aegon România, alături de Edmundo, un serviciu de consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior al grupului EDUCATIVA, au elaborat un ghid practic de studii în România și străinătate pentru părinți și viitori studenți.

Acesta oferă informații utile privind nivelul costurilor de școlarizare în principalele universități în care aleg să studieze tinerii români, precum și modalități de acoperire a sumelor necesare taxelor percepute de aceste instituții de învățământ superior (https://www.aegon.ro/blog/campanii/ghid-studii/).

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România
Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România

Unde se duc cei mai mulți tineri români să studieze?

Din datele adunate de consilierii Edmundo, cu sprijinul cărora am elaborat Ghidul practic de studii, am aflat că Londra este alegerea principală pentru tinerii români care vor să studieze în străinătate, urmată de orașele olandeze Amsterdam, Rotterdam și Delft.

Care sunt costurile necesare studiului în aceste universități?

Calculele făcute împreună cu Edmundo și care includ taxele de școlarizare, cazarea, hrana, transportul, cheltuielile, materialele școlare și alte cheltuieli legate de viața studențească, ne-au adus față în față cu realitatea unor costuri care pornesc de la 6000 de euro pe an pentru studiile în România și care pot ajunge până la 26.000 de euro în Belgia sau chiar 55.000 de lire sterline în Marea Britanie.

Este important ca părinții să fie conștienți cât mai din timp de aceste costuri pentru a se putea pregăti financiar să le ofere copiilor accesul la cea mai bună educație posibilă. Noi le suntem alături cu acest ghid gratuit, care poate fi descărcat de pe site-ul nostru, dar și cu un calculator online care le permite să calculeze simplu și rapid, de acasă, ce sumă pot economisi pentru viitorul copiilor printr-o asigurare cu plan de acumulare de la Aegon.

Despre Aegon

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin compania de pensii private și în 2008, prin compania de asigurări de viață. În prezent, 150 de angajați deservesc peste 1 milion de clienți în România.

Aegon România este deținută de Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieței de asigurări din Europa Centrală și de Est (CEE), format din peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări, un grup cu mulți ani de tradiție, mărci puternice și relații strânse cu clienții.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here