Olimpiada de engleză 2024: Regulamentul concursului rectigicat de Ministerul Educației

3

Regulamentul de organizare pentru Olimpiada Națională de Limba Engleză (ONLE) 2024 a fost rectificat de Ministerul Educației joi, pe 8 februarie, după ce Edupedu.ro a relatat că prima variantă a documentului, publicată inițial de instituție, a generat nemulțumiri în rândul a mii de profesori.

După ce Ministerul Educației a făcut public documentul marți, pe 6 februarie, acesta a fost retras miercuri seara, iar acum a fost publicată o nouă variantă.

Olimpiada de engleză 2024: Regulamentul concursului rectigicat de Ministerul Educație

Miercuri, în școli și pe rețelele sociale, mii de profesori au exprimat nemulțumirea față de noul regulament al Olimpiadei Naționale de Limba Engleză (ONLE) în varianta inițială, conform surselor Edupedu.ro. Acesta introducea mai multe limitări în comparație cu regulamentul aplicat în anul 2023.

În varianta nouă a regulamentului, nu se mai menționează numărul maxim de elevi per clasă și regimul de studiu care pot trece de la etapa școlară la cea locală. Aceste aspecte din prima versiune a documentului au fost semnalate și într-o petiție online, care a strâns 1.400 de semnături.

Noul regulament pentru ONLE în 2024 aduce unele niveluri mai ridicate de dificultate pentru cunoștințele de limbă, având în vedere ajustările făcute în funcție de regimul de predare pentru clasele de liceu.

Descoperă și: Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din 2024: 15 țări confirmate în competiție

De exemplu, pentru elevii cu regim de predare intensiv sau bilingv, la clasa a IX-a, nivelul vizat este B1+ conform cadrului european comun, față de B1 specificat în regulamentul din anul școlar 2022-2023. Pentru elevii de clasa a XI-a intensiv/bilingv, nivelul atins este B2+, față de intervalul „B2 – C1” precizat în regulamentul precedent.

Regulament_ONLE_2024_rev07_02_2024

Pe 16 martie are loc etapa județeană – scris, iar pe 23 martie are loc proba orală pentru ONLE 2024. Faza națională este programată să aibă loc la Hunedoara, în perioada 27 aprilie – 1 mai, conform calendarului de organizare.

Ministerul Educației a anunțat calendarele de desfășurare pentru olimpiadele naționale și concursurile școlare 2024 pe 29 ianuarie. Primele etape locale au avut loc sau urmează să aibă loc la începutul lunii februarie.

Edupedu.ro va publica regulamentele actualizate ale olimpiadelor școlare 2024 pe măsură ce acestea sunt anunțate de Ministerul Educației. Printre noutățile semnalate este și participarea elevilor de clasa a VII-a la Olimpiada Națională de Chimie (ONC) 2024.

Clasele de gimnaziu pot participa din nou la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2024. Peste 40 de concursuri școlare naționale au fost eliminate pentru anul școlar 2023-2024, conform unei analize Edupedu.ro.

Sursa: Edupedu.ro

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here