Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din 2024: 15 țări confirmate în competiție

2

Prima Olimpiadă Internațională a Inteligenței Artificiale (AI) se va desfășura la Burgas, conform anunțului făcut de Ministerul Educației și Științei din Bulgaria. Evenimentul este planificat pentru vara anului 2024 și va avea loc în Burgas, la malul Mării Negre, conform informațiilor BTA citate de Agerpres.

Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din 2024

În doar câteva săptămâni de la anunț, echipe din 15 țări și reprezentanți ai unor universități de prestigiu au depus deja aplicații pentru participarea la această Olimpiadă, a dezvăluit Galin Tzokov, ministrul educației și științei, în cadrul unei ceremonii de premiere a echipei bulgare de specialiști în securitate cibernetică.

Echipa distinsă este compusă din tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. În acest an, au intrat în competiția EU Cybersecurity Challenge și au ocupat locul 19.

Descoperă și: Lotul României medaliat la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia

Tzokov a subliniat faptul că Bulgaria a susținut în trecut numeroase olimpiade și competiții internaționale, inclusiv prima olimpiadă dedicată tehnologiei informației (IT) desfășurată în Praveț (vestul Bulgariei) în 1989, conform informațiilor BTA și transmis de Agerpres.

De asemenea, Bulgaria a lansat o olimpiadă europeană de educație civică. „Putem colabora pentru a iniția o competiție internațională în domeniul securității cibernetice”, a declarat ministrul.

Sursa: edupedu.ro 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here