USA Visa Facilitation disponibil pentru cadrele didactice din învățământul superior din România

1
USA Visa Facilitation

Programul ”USA Visa Facilitation” este disponibil, timp de un an, pentru cadrele didactice din învățământul superior din România în obținerea vizelor B1/B2 – călătorii în scop de afaceri sau călătorii în scop turistic.

Inițiativa aparține Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în parteneriat cu Guvernul României, cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor (CNR), potrivit unui comunicat de presă.

Vezi și Universitățile americane fac eforturi pentru a ține sub control pandemia

„Programul „USA Visa Facilitation” este un serviciu prin care se prioritizează obținerea de programări pentru interviul de acordare a vizelor și este disponibil atât pentru cadrele didactice din învățământul superior, cât și pentru membrii familiilor acestora, respectiv soț/soție și copii. Acest beneficiu major poate fi accesat atât de persoanele care au deja planuri de călătorie în Statele Unite ale Americii, cât și de cele care încă nu au planuri concrete de călătorie în SUA, dar ar putea avea nevoie de viză în viitor. De asemenea, programul poate fi accesat și pentru reînnoirea vizei existente”, se arată într-un comunicat de presă al CNR.

Unele dintre criteriile de eligibilitate ale Programului „USA Visa Facilitation” sunt: aplicantul să posede cetățenia română și să fie cadru didactic într-o instituție de învățământ superior din România; să nu îi fi fost refuzat în trecut accesul în Statele Unite; cadrul didactic care aplică pentru viză și soțul/soția să nu aibă cazier fiscal sau judiciar.

Programul se derulează prin Universitatea Româno-Americană și aplicanții pot cere informații, în cazul în care au probleme la înscriere, la adresa viza.sua@rau.ro.

Programul „USA Visa Facilitation” se derulează până la 1 octombrie 2024 și face parte dintr-un proiect desfășurat la nivel național, care are ca scop aderarea României la programul Statelor Unite ale Americii de scutire a vizelor (VWP Visa Waiver Program), precizează reprezentanții CNR.

un comentariu

  1. […] Programul ”USA Visa Facilitation” este disponibil, timp de un an, pentru cadrele didactice din învățământul superior din România în obținerea vizelor B1/B2 – călătorii în scop de afaceri sau călătorii în scop turistic. Inițiativa aparține Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în parteneriat cu… Cititi mai multe aici: USA Visa Facilitation disponibil pentru cadrele didactice din învățământul superior din Români… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here