Cerință pentru școli cu medii sub 7 la simularea Evaluării Naționale 2024: Planuri de intervenție solicitate până pe 15 martie

1

Ministerul Educației solicită tuturor școlilor cu medii sub 7 la simularea Evaluării Naționale să transmită inspectoratelor școlare, până la data de 15 martie, planurile de intervenție, conform documentului consultat de Edupedu.ro. De asemenea, până la această dată, se va stabili modul de lucru pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor, pe baza analizei pe itemi de la nivel de clasă.

Cerință pentru școli cu medii sub 7 la simularea Evaluării Naționale 2024

În conformitate cu declarațiile Ligiei Deca, ministrul Educației, acordate pentru Euronews România săptămâna trecută, școlile cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea Evaluării Naționale 2024 vor beneficia de un plan dedicat de intervenție.

Conform documentului consultat de Edupedu.ro, termenul de 15 martie este stabilit pentru următoarele acțiuni:

  1. Stabilirea de măsuri remediale la nivelul școlii, în urma analizei gradului de reușită la itemi;
  2. Întocmirea de planuri de intervenție de către unitățile de învățământ cu media notelor/disciplină sub 7;
  3. Transmiterea către Inspectoratele Școlare/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (IS/ISMB), de către unitățile de învățământ cu media notelor sub 7, a planurilor de intervenție;
  4. Stabilirea măsurilor remediale la nivel de clasă (acest aspect se aplică tuturor școlilor, nu doar celor cu media notelor sub 7; măsurile sunt stabilite după analiza la nivel de clasă a gradului de reușită pe itemi și după identificarea competențelor care necesită îmbunătățire);
  5. Stabilirea modului de lucru pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor, în funcție de concluziile analizei pe itemi de la nivel de clasă.

Descoperă și: Proiect inedit pentru implementarea educației outdoor la Școala Gimnazială Andrei Mureșanu din Ploiești | VIDEO

Același document mai prevede organizarea întâlnirilor cu părinții de către școli, până pe 22 martie, pentru a discuta rezultatele de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Ministerul Educației va realiza o comparație a rezultatelor pe școli, până pe 15 iulie, între simularea pentru Evaluarea Națională 2024 și examenul din vară.

Despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, rezultatele de la simularea Evaluării Naționale arată o situație îngrijorătoare la proba de matematică, unde puțin peste jumătate dintre elevi nu au obținut nota 5, indicând un record negativ în ultimii 4 ani.

De asemenea, aproape 3 din 4 elevi de clasa a VIII-a nu au obținut niciun punct la ultimul item de geometrie de la subiectul III al simulării. La acest subiect, mai puțin de 1% dintre elevi au obținut punctajul maxim.

La proba de limba română, peste un sfert dintre elevi nu au obținut nota 5, iar aproximativ 74% au luat 5 sau mai mult. În ceea ce privește rezumatul cerut la aceeași probă, trei sferturi dintre elevi nu au primit niciun punct pentru corectitudinea punctuației, iar două treimi au fost depunctați pentru greșeli la ortografie și gramatică.

Profesoara de limba și literatura română, Diana Cătălina Popa, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, subliniază dificultatea în a scrie corect și coerent, menționând că este un aspect care necesită îmbunătățiri în educație, dat fiind că aceste probleme persistă de-a lungul timpului.

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here