România în Top 5 la EGMO 2024: Două Medalii de Aur și Două de Argint!

0

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, desfășurată în perioada 11-16 aprilie 2024 în Georgia, România s-a evidențiat prin ocuparea locului 5 pe națiuni și locul 2 în Europa.

Echipa României a câștigat două medalii de aur și două de argint, cu elevi precum Aida Mitroi de la ICHB, Gabriela-Mădălina Pîrvulescu de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, Mara-Ioana Zaharia de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și Ana-Gabriela Cîrjea de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara.

România în Top 5 la EGMO 2024

La precedenta ediție, România s-a clasat pe locul 3 în Europa și locul 6 în lume. Potrivit clasamentului oficial de la EGMO 2024, România a obținut poziția a doua în Europa, după Ucraina, și a ocupat locul cinci în lume, urmând Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Această performanță reflectă angajamentul continuu al României în susținerea talentului matematic feminin și în promovarea excelenței în educație și cercetare.

Descoperă și: Olimpiada de Limba Franceză 2024: Exemple pentru subiectul de gramatică, model de traduceri și alte subiecte

Elevele olimpice la matematică din lotul României la EGMO 2024:
  • Aida Mitroi a câștigat Medalie de Aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara
  • Gabriela-Mădălina Pîrvulescu a obținut Medalie de Aur – este elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
  • Mara-Ioana Zaharia a obținut Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați
  • Ana-Gabriela Cîrjea a câștigat Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara

Rezultatele pe țări la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2024:

Subiectele de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2024:

Sursa: Edupedu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here