Elevii din Polonia au scăpat de temele obligatorii: Cum s-a ajuns la această decizie

0

Guvernul condus de Tusk a onorat promisiunea făcută părinților la ultimele alegeri, eliminând obligativitatea temelor pentru elevii din Polonia. Această decizie vine în urma semnalelor alarmante privind oboseala cronică a școlarilor. Cu toate acestea, profesorii sunt în dezacord cu această măsură.

Elevii din Polonia au scăpat de temele obligatorii

Elevii din Polonia nu mai sunt obligați să facă teme acasă, conform promisiunii Guvernului proeuropean condus de Donald Tusk în ultimele alegeri, conform raportului Euronews.

Temele acasă au fost eliminate pentru elevii mici, iar pentru ceilalți sunt opționale. Scopul este să reducă povara școlarilor după orele de școală și să prevină oboseala cronică, o preocupare exprimată frecvent de părinți.

”Sunt mulţumită, pentru că nu-mi plăceau prea tare temele”, declară Ola, o elevă în vârstă de 11 ani.

”Nu prea avea sens, pentru că majoritatea elevilor din clasa mea le copia dimineaţa de la cineva care le făcea. Sau foloseau pagini de pe Internet. Deci n-avea sens”, subliniază ea.

Descoperă și: Propuneri pentru Statutul Elevului: Temele să nu fie notate și să nu depășească 2 ore/zi la gimnaziu și liceu

Profesori nemulțumiți de aceste reguli

Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult.

”Profesorii cred că acest lucru a avut loc prea repede, prea precipitat”, deplânge un lider sindical al profesorilor, Slawomir Broniarz.

”Am vorbit prea puţin despre acest lucru şi nu am fost consultaţi suficient. Da, trebuia s-o facem, dar ar fi trebuit mai întâi să se vorbească cu profesorii”, declară el.

În ultimii ani, sistemul educațional din Polonia a fost supus unui val constant de reforme, cu fiecare nou guvern aducând modificări. Această instabilitate a creat o situație dificilă pentru părinți și profesori, care au fost nevoiți să se adapteze în mod repetat la schimbări.

Sursa: digi24.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here