Studiu Salvaţi Copiii: 67% dintre copii sunt îngrijoraţi de calitatea aerului

3
Foto: gorjbiz.ro

Mai mult de două treimi dintre copii (67%) sunt îngrijoraţi de calitatea aerului, 78% dintre aceştia sunt dispuşi să facă schimbări în viaţa lor pentru a reduce daunele aduse mediului, iar 63% nu sunt de acord cu afirmaţia că politicienii acţionează pentru a preveni şi reduce probleme climatice şi de mediu, potrivit unui studiu al Salvaţi Copiii România.

Datele au fost culese în perioada 5 – 26 aprilie 2021 pe un eşantion de copii reprezentativ la nivel naţional cu un volum de 1.004 respondenţi cu vârste cuprinde între 8 şi 17 ani împliniţi, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, se precizează într-un comunicat al organizaţiei transmis luni AGERPRES.

Conform cercetării, aproape trei sferturi (71%) dintre copiii români sunt interesaţi de problemele de mediu, 68% consideră că este uşor să aleagă soluţii ecologice în viaţa de zi cu zi, iar 65% susţin că sunt în măsură să influenţeze politicienii pentru a preveni şi reduce problemele climatice.

Un procent de 42% dintre aceştia cred că primesc suficiente informaţii despre probleme climatice şi de mediu la şcoală.

Vezi și O echipă din România, cu elevi de liceu de informatică, a câștigat o competiție internațională de programare

Principalul subiect de interes este poluarea aerului (64%), pentru care se înregistrează cel mai înalt nivel de cunoştinţe. Defrişarea este principala problemă pentru care copiii doresc ca Guvernul să ia măsuri imediate (32%). Urmează deşertificarea, încălzirea globală şi risipa de alimente.

Cu toate că nivelul cel mai înalt de informaţii (47% din eşantionul total) se înregistrează în cazul poluării aerului, majoritatea copiilor (54%) consideră că au puţine informaţii sau deloc despre refugiaţii climatici.

Şcoala este principalul loc de învăţare despre mediu şi climă, 76% dintre copii aleg această opţiune. Cu cât şcoala oferă mai multe informaţii, cu atât creşte preocuparea copiilor pentru toate probleme de mediu, relevă studiul.

Un procent de 41% dintre copii acordă un rol de informare reţelelor sociale.

Aproape jumătate (49%) dintre copii declară că au participat la cursuri de educaţie ecologică la şcoala lor, iar 83% dintre ei doresc să urmeze astfel de cursuri.

Vezi și Studiu Salvaţi Copiii: Un copil din doi este lovit în familie; 18% se culcă flămânzi

Un procent de 10% dintre respondenţi spun că au existat situaţii în care s-au simţit jigniţi sau ridiculizaţi de adulţi din cauza implicării lor în protecţia mediului, iar 15% de colegi/grupuri de colegi.

Printre recomandările copiilor pentru politici adecvate de limitare a schimbărilor climatice se numără reducerea folosirii combustibililor fosili şi tranziţia către energia regenerabilă şi ecologică, precum şi promovarea transportului public ca metodă de reducere a emisiilor, mai transmite Salvaţi Copiii.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

3 comentarii

  1. […] Mai mult de două treimi dintre copii (67%) sunt îngrijoraţi de calitatea aerului, 78% dintre aceştia sunt dispuşi să facă schimbări în viaţa lor pentru a reduce daunele aduse mediului, iar 63% nu sunt de acord cu afirmaţia că politicienii acţionează pentru a preveni şi… Cititi mai multe aici: Studiu Salvaţi Copiii: 67% dintre copii sunt îngrijoraţi de calitatea aerului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here