O echipă din România, cu elevi de liceu de informatică, a câștigat o competiție internațională de programare

4
Foto: science-on-stage.eu

O echipă românească din Cluj-Napoca a câștigat finala competiției European Code League de anul acesta, la concurență cu zeci de echipe din țări precum Belgia, Croația, Germania sau Turcia, transmit reprezentanții organizatorilor.

Echipa clujeană a prezentat dispozitivul CaeliBox, care utilizează senzori pentru a măsura diferiți parametri ai aerului. Profesorii dr. Corina Toma, Mihaela Giurgea și elevii lor au câștigat un voucher de 2.000 euro pentru echipamente tehnice și șansa de a-și prezenta proiectul la festivalul european Science on Stage, care va avea loc în martie 2022 la Praga, potrivit Actualdecluj.ro. La târgul educațional pentru profesori din domeniul STEM participă 450 de cadre didactice din peste 30 de țări.

Vezi și Elevii consideră cursurile online mai puțin eficiente ca cele faţă în faţă

European Code League este o competiție care recompensează proiectele de programare inovatoare, create de echipe formate din elevi și profesori, organizată de rețeaua Science on Stage Europe, cu sprijinul SAP. În finala din acest an, juriul internațional a evaluat zeci de proiecte de programare prezentate de profesori ai disciplinelor STEM.

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here