Staţia de metrou „Eroilor 2” va fi redenumită „Opera Română” până la sfârşitul anului

0
Foto: b365.ro

Opera Naţională Bucureşti împlineşte anul acesta 100 de ani iar Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific, până la sfârşitul anului.

Iniţiativa a pornit din ideea ca România să se alinieze marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă, transmite ONB.

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Vezi și O echipă din România, cu elevi de liceu de informatică, a câștigat o competiție internațională de programare

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

 

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here