Peste 45.000 de candidați înscriși la Bacalaureat, sesiunea august-septembrie

2

Peste 45.000 de candidați sunt așteptați să participe, începând de luni, 20 august, la probele celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2018, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

MEN, care a centralizat datele transmise de inspectoratele școlare județene, precizează că, din totalul celor înscriși, 28.488 de candidați sunt din promoția 2017 – 2018, iar 16.564 provin din promoțiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie a examenului începe cu probele scrise, programate după următorul calendar: 20 august – Limba și literatura română/E)a, 21 august – Limba și literatura maternă/E)b, 22 august – proba obligatorie a profilului/E)c și 23 august – proba la alegere a profilului și specializării/E)d.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competențelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

Citește și Geografie, istorie și cultură în jurul lumii

Accesul candidaților în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenți. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin la probele scrise.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here