UPB/Faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest

0
Foto: rfi.ro

Un număr de 118 echipe de studenţi din 53 de universităţi din Bulgaria, Grecia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina participă online la faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest (ICPC SEERC)-2021, competiţie găzduită de Universitatea Politehnică din Bucureşti, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Politehnice din Bucureşti, din România vor participa 29 de echipe de studenţi din 10 universităţi din Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

Concursul este, la nivel global, cel mai vechi, mai mare şi mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenţi dintre cei mai talentaţi din domeniul IT, arată sursa citată.

Competiţia oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe din lumea reală folosind tehnologii open source şi metode de programare avansate, cu restricţia unui timp limită de cinci ore.

Vezi și Specialiști în resurse umane sau rectori și decani, în comisia de recrutare pentru concursul de directori de școli

„Intrată în tradiţia Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest reprezintă pentru întreaga noastră comunitate academică o perpetuă recunoaştere internaţională a valorii învăţământului tehnic superior românesc, această amplă manifestare reunind şi în 2021, în format online, sute de studenţi de elită din domeniul IT şi sperăm ca UPB, prin cele 4 echipe reprezentative, să se numere printre universităţile ce vor accede în etapa finală a acestei importante competiţii”, a declarat prof. dr. ing. Nicolae Ţăpuş, coordonatorul etapei regionale pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest.

În 2020, la nivel global, 58.963 dintre cei mai buni studenţi din 3.406 universităţi din peste 100 de ţări au concurat la nivel mondial în fazele regionale ale acestui concurs.

Detalii, inclusiv programul evenimentului şi link-uri de acces online, pot fi găsite pe pagina competiţiei la http://acm.ro/.

Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14,00 şi este accesibilă publicului larg.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here