Olimpiada de Informatică a Europei Centrale: Trei medalii de argint și una de bronz pentru elevii olimpici români

0

Elevii olimpici români au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, conform unui anunț făcut de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică pe Facebook.

Doi dintre elevi provin de la licee de stat, iar ceilalți doi de la un liceu privat din București. Niciunul dintre ei nu este în clasa a XII-a, echipa fiind una dintre cele mai tinere participante, potrivit profesorilor coordonatori.

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

„Aplaudăm reușita echipei noastre, una dintre cele mai tinere echipe care ne-a reprezentat vreodată la CEOI, niciunul dintre componenți nefiind în clasa a XII-a.”

„Premiile au fost obținute la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), desfășurată la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie 2024”, conform sursei citate.

Descoperă și: Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori se va desfășura în România spre finalul anului

Competiția a fost inițiată de România în 1994 și a devenit una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil. În acest an, echipele reprezentative din 13 țări au participat la eveniment, transmite SEPI pe rețeaua socială.

Iată elevii și distincțiile obținute:

  • Savu Ștefan-Cătălin, Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploiești, Argint
  • Voicu Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, Argint
  • Iorgulescu Andrei Paul, Colegiul Național de Informatica “Tudor Vianu” Bucuresti, Argint
  • Tudose Rareș-Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bronz

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative.

Sursa: edupedu.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here