Industria ospitalității: de ce sunt tot mai căutate studiile academice din domeniu?

0

În universitățile specializate în domeniul hospitality, tinerii sunt pregătiți să devină profesioniști în satisfacerea clienților din industria turismului, management și business internațional.

Schimbările social-economice din ultimul secol au făcut ca tot mai mulți oameni să-și permită suportarea costurilor pentru o călătorie în străinătate. Asta a condus implicit la creșterea concurenței în domeniul turistic, iar lanțurile hoteliere au fost obligate să ofere servicii tot mai profesioniste pentru a-și menține pozițiile. Așa s-au dezvoltat studiile de hospitality la nivel academic.

La nivel global, 9% dintre locurile de muncă existente sunt din domeniul turismului 

Stastisticile arată că  aproape 9% dintre locurile de muncă existente la nivel global sunt din domeniul turismului. Una dintre țările care exportă cei mai căutați profesioniști în domeniul industriei ospitalității este Elveția. Swiss Education Group (SEG) este cel mai important concern educațional universitar de hospitality din Elveția. Fondat în 1982, acesta cuprinde cinci instituții universitare cu profil turistic, unde se studiază tot ce ține de industria ospitalității, business și management în acest domeniu.

Swiss Education Group: peste 96% dintre absolvenți lucrează pentru hoteluri de lux

 „Fiind un stat aflat la intersecția dintre cele mai vizitate țări din Europa, profesioniștii în hospitality pregătiți la universitățile elvețiene sunt căutați de cele mai mari lanțuri hoteliere din lume. Anual de aici învață aproximativ 6500 de studenți, care pe durata studiilor fac și practică la hotelurile partenere ale universităților. Conform datelor furnizate de SEG, peste 95% dintre absolvenți lucrează după absolvire în industria hotelurilor de lux. Aproape 90% dintre ei ocupă funcții de management ori au propria afacere în domeniu încă din primii 5 ani de la terminarea studiilor. În ultimii 5 ani, peste 50 de tineri români au fost acceptați și au plecat să studieze la universitățile din grupul SEG. Speram că acești tineri vor contribui la creșterea numărului de specialiști români în acest domeniu, de care industria hotelieră din țara noastră are atâta nevoie”, a declarat Cătălina Arhire, Senior Consultant la IntegralEdu.

Hospitality: management hotelier, design și arte culinare

Ca domeniu academic, în cadrul hospitality se regăsesc mai multe subdomenii cum ar fi managementul hotelier, designul hotelier și artele culinare.

Swiss Hotel Management School și César Ritz Colleges Switzerland, parte a SEG, sunt două universități specializate în managementul turismului hotelier. Cea din urmă își are centrele universitare în regiunea localităților Brig, Lucerne și Le Bouveret, situate în apropierea graniței cu Italia și, repectiv, cu Franța.

Hotel Institute din Montreux include în programul său de studii experiența elvețiană în managementul hotelier alături de cea acumulată în spațiul american.

Campus Hotel Europe - Hotel Institute din Montreux
Campus Hotel Europe – Hotel Institute din Montreux

Citește și: Ion Creangă, diacon, elev şi dascăl

 

Altă instituție academică de hospitality din cadrul SEG este Academia de Arte Culinare unde sunt pregătiți marii bucătari din restaurantele de lux din întreaga lume.  IHTTI School of  Hotel Management din Neuchatel este specializată în domeniul designului hotelier. Aici studentii învață ce înseamnă managementul hotelier din perspectiva amenajărilor interioare, tehnologiei și gestionării brandurilor din zona de lux.

Academia de Arte Culinare
Academia de Arte Culinare

Ce trebuie sa faci să câștigi o bursă la Swiss Education Group, în această toamnă 

Pentru tinerii care își doresc să ajungă la SEG pentru studii de licență sau master, grupul a lansat un concurs de burse în valoare de până la 10.000 de franci elvențieni. Prima condiție de participare este ca participanții să fi aplicat la unul din programele SEG și să realizeze un videoclip de maximum 2 minute în legătură cu domeniul. Mai multe detalii despre concurs puteți afla de la consultantii IntegralEdu și în cadrul următoarelor evenimente organizate de SEG în România.

Workshop gratuit de hospitality management

Tinerii români pot experimenta studiul în domeniul ospitalității oferit de aceste instituții de prestigiu în cadrul unor workshop-uri organizate de IntegralEdu. În cadrul acestora, participanții vor elabora o campanie de marketing pentru promovarea unui business hotelier. De asemenea, vor putea vedea o prezentare mai detaliată a universităților membre SEG și a programelor de studii pe care le oferă, susținută de Regional Managerul Swiss Education Group, Tarek Kouatly, împreună cu consultanții IntegralEdu.

Cei care doresc să participe trebuie să-și facă o înscriere gratuită, fie online pe www.worlduniversities.ro, în secțiunea dedicată evenimentului, fie direct la consultantul IntegralEdu din orașul unde are loc evenimentul.

Workshop-urile vor avea loc în Constanța, pe  14 noiembrie (Hotel IBIS), în București, pe 15 noiembrie (Sheraton Hotel) și în Craiova, pe 16 noiembrie (Ramada Plaza Craiova).

Sursă foto: www.gismuscat.com, www.culinaryartsswitzerland.com, www.hotelinstitutemontreux.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here