Tehnici prin care poti mentine dorinta unui copil de a invata limba engleza

2

Cunoasterea limbii engleze a devenit un deziderat pentru reusita pe plan profesional si social, intrucat este cea mai raspandita limba de circulatie internationala, ceea ce inseamna ca detinerea de competente in acest sens contribuie la atragerea a numeroase oportunitati de dezvoltare din mai multe perspective, intre care si perspectiva intelectuala.

Este recomandat ca procesul de invatare a limbii engleza sa inceapa de la varste fragede, atunci cand capacitatea de asimilare a noilor informatii este una remarcabila, copilaria fiind momentul potrivit pentru a incepe studiul unei limbi straine, ca urmare rapiditatii cu care se desfasoara dezvoltarea cognitiva in aceasta perioada.

In predarea limbii engleze, se folosesc metode atractive si exercitii intuitive care sa il faca pe elev sa isi insuseasca mai usor limba, insa lipsa motivatiei poate aparea chiar si in aceste circumstante. Prin urmare, la cursurile de engleza pentru copii sunt identificate tehnici prin care cei mici sa ramana curiosi cu privire la invatarea limbii engleze si sa fie ajutati sa isi pastreze motivatia.

Parintii si profesorii trebuie sa incurajeze initiativa copilului

Cuvintele de lauda si incurajarile sunt intotdeauna o sursa de motivatie pentru un copil, motiv pentru care capata o importanta majora in sustinerea intitiativei de a invata limba engleza. De fiecare data cand cel mic face progrese, va fi nevoie de o persoana care sa le observe, fiind vorba despre parinti si profesori.

Incurajarile ofera incredere, iar acestea se pot dovedi a fi un instrument mai mult decat util in momentele in care cel mic isi pierde motivatia. A lauda un copil atunci cand face eforturi spre invatarea limbii engleze contribuie semnificativ la consolidarea increderii in sine si la pastrarea unei atitudini pozitive, starnind in interiorul sau dorinta de a exersa si de a se perfectiona in mod constant.

Prezenta parintilor si atitudinea acestora in calatoria de invatare a copilului are un rol definitoriu, asa ca trebuie sa ramana implicati si sa observe evolutia micilor elevi, oferindu-le un impuls sa continue si recunoscandu-le eforturile. Chiar daca nu o spun cu voce tare, copiii isi doresc ca parintii sa fie mandri de ei, acesta fiind si motivul pentru care incurajarile ii ajuta sa lucreze mai bine si sa isi pastreze motivatia.

Comunicarea libera in limba engleza poate fi o provocare distractiva

Una dintre cele mai dezvoltate abilitati ale copilului este imaginatia. Acestia pot fi pusi in diverse situatii imaginare si provocati sa comunice folosind exclusiv cunostintele de limba engleza. In acest fel, isi vor putea autoevalua capacitatea de a se descurca folosind aceasta limba si vor fi provocati, intr-o maniera distractiva, sa gaseasca cuvintele potrivite pentru a exprima idei simple.

Chiar daca dialogurile de tipul “How are you?” “How was your day?”, in care sunt schimbate replici fundamentale, nu par sa aiba o utilitate insemnata, acestea ii ajuta pe cei mici sa se exprime mai usor in limba engleza si sa capete o mai mare incredere in sine atunci cand trebuie sa foloseasca o alta limba decat cea materna.

Desfasurata intr-un cadru familiar si distractiv, comunicarea libera se poate dovedi a fi una dintre cele mai eficiente modalitati prin care copiii isi depasesc barierele de comunicare si reusesc sa isi mentina dorinta de a invata limba engleza.

Calatoriile intr-o tara straina sunt o sursa inepuizabila de motivatie

Calatoriile sunt intotdeauna o idee buna, mai ales daca destinatia este o tara unde se vorbeste cu precadere limba engleza. Cel mic va putea sa isi puna in aplicare cunostintele deja dobandite in urma studiului si desigur, sa invete lucruri noi. Observand ca toata lumea din jurul sau vorbeste engleza, acesta va fi motivat sa atinga un nivel avansat in ceea ce priveste competentele de limba, asa incat sa comunice mai usor in viitoarele calatorii.

Fiecare calatorie poate fi vazuta drept o modalitate de a exersa limba engleza, iar cei mici capata un mai mare grad de independenta in comunicare atunci cand pot sa isi exprime cu usurinta gandurile si dorintele. Acestia pot incepe prin a isi comanda singuri mancarea la restaurant, iar mai apoi prin purtarea unor conversatii care ii vor ajuta sa isi faca noi prieteni.

Asadar, chiar daca invatarea limbii engleze poate parea uneori anevoioasa, exista numeroase tehnici prin care motivatia celor mici poate fi mentinuta la un nivel ridicat. Acestia au nevoie de sprijin, recunoastere si de oportunitati care sa ii ajute sa isi perfectioneze cunostintele.

2 comentarii

  1. […] Cunoasterea limbii engleze a devenit un deziderat pentru reusita pe plan profesional si social, intrucat este cea mai raspandita limba de circulatie internationala, ceea ce inseamna ca detinerea de competente in acest sens contribuie la atragerea a numeroase oportunitati de dezvoltare din mai multe perspective,… Cititi mai multe aici: Tehnici prin care poti mentine dorinta unui copil de a invata limba engleza […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here