Proiectul „Generation Z”, realizat de elevi de la Colegiul „Mihai Viteazul”, în finala European Charlemagne Youth Prize

0
Foto: europarl.europa.eu

Proiectul „Generation Z”, realizat de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, participă la competiţia finală pentru marele premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ.

Ceremonia de decernare a marelui premiu va avea loc joi la Aachen, în Germania.

Festivitatea de premiere pentru câştigătorii naţionali ai celor 27 de state UE este programată să aibă loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, tot la Aachen. Vor fi anunţate şi cele mai bune proiecte la nivel european.

Potrivit sursei citate, proiectul „Generation Z” a debutat în anul 2019 ca o activitate extracurriculară, desfăşurată în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, care a constat în principal în facilitarea unui dialog direct cu personalităţi din România, dar şi din alte ţări, pe teme de interes pentru elevi, precum:

* rolul artei în viaţa de zi cu zi şi în societate (invitat: Adrian Titieni, actor)
* problema refugiaţilor (invitată: ambasadorul Nisreen Rubaian, UN High Commissioner for Refugees)
* explorarea cosmosului şi colaborarea între naţiuni (invitat: Dumitru Prunariu)
* cărţile şi făuritorii lor (invitat: Bogdan Hrib, fondator al Editurii Tritonic)
* universităţile în SUA (invitaţi: Besty Boze, Mirta Martin, Dan Hurley, preşedinţi ai unor universităţi şi asociaţii academice din SUA)
* creativitate şi antreprenoriat (invitat: Vlad Drăguşin, absolvent al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi fondator al companiei Candylab, din New York)
* mediul şi dezvoltarea durabilă (invitat: Carmen Preising, înalt funcţionar în cadrul Comisiei Europene).

Vezi și 1,2 milioane de elevi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa într-un program despre schimbările climatice

„Pandemia, o problemă globală, a obligat echipa „Generation Z” să organizeze în mediul online toate dezbaterile, desfăşurate iniţial numai în spaţiile Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Această schimbare a reprezentat însă şi o oportunitate, ca urmare a faptului că a reuşit astfel să extindă lista de invitaţi şi audienţa, dincolo de limitele distanţelor fizice”, se arată în comunicat.

Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de eleva Maia Pricopie. Grupul de liceeni este format din Ilinca Pavel, Cristian Cristache, management, Robin Bucur şi Vicenţiu Mihăilă, marketing, respectiv David Istrati, tech. În timp, echipa a ajuns să includă alţi opt elevi, din diferite licee din ţară, şi trei voluntari, elevi de liceu în Luxemburg, Germania şi Belgia.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here