Concert online-live de muzică cultă – CLASSICAL TREASURES cu Cvintetul de alămuri Athenaeum Brass Quintet

Lansare CD de muzică cultă: Classical Treasures

1

Luni, 19 octombrie, cel mai important grup cameral românesc de suflători în ”alămuri” își lansează online al doilea album de muzică cultă, Classical Treasures. Cvintetul de alămuri Athenaeum Brass Quintet este format din muzicieni de clasă mondială, toți activând în orchestra de primă mărime din România: Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio și Opera Națională București.

 

Albumul de față se numește Classical Treasures și cuprinde piese compuse de J.S. Bach, J.Pachelbel, W.A.Mozart, G.Bizet și J.Brahms.

Pentru această lansare, membrii formației au pus la cale un concert online-live care se va desfășura pe pagina de Facebook a formației cu începere de la ora 19.

 Vezi aici pagina de Facebook a Athenaeum Brass Quintet

https://m.facebook.com/AthenaeumBrassQuintet1

 Ce spun membrii trupei:

”De-a lungul istoriei omenirii, muzica clasică a fost și a rămas o forma de terapie pentru suflet. În present, evoluția omenirii a dus la o cunoaștere mai profunda a muzicii, descoperind anumite ”culori” și trăiri speciale.

Acesta a fost si motivul pentru care am ales să înregistrăm un CD cu acest gen de muzică, atât de dragă nouă, intr-o variantă cu totul specială. Din pacate, în România acest gen de ansamblu cameral este mai puțin cunoscut, dar noi considerăm că este de datoria noastră sa-l promovâm. Adesea, suntem confundți cu ansamblurile de fanfare.

Astfel, prin aceste proiecte, ca CD-ul de față, dorim să aducem cât mai aproape de sufletele oamenilor muzica de toate genurile.

Titlul acestui compact disc, Classical Treasures, a venit la sugestia unui prieten bun și iubitor de muzica de calitate, Andi Enache. Pe această cale am dori sa-i mulțumim și pentru ajutorul pe care ni l-a acordat în proiectul de lansare a primului nostru CD, intitulat ”The Magic Of Christmas”.

Acest CD se poate încă achizitiona din librariile Cărturești.

Lucrările pe care le-am ales pentru CD-ul care va fi lansat luni sunt ale marilor compozitori ai muzicii clasice universal: J.S. Bach, J.Pachelbel, W.A.Mozart, G.Bizet și J.Brahms. Piesele sunt adevărate comori muzicale, evident că ele sunt aranjate pentru cvintet de alămuri.

Inregistrările au fost efectuate în studioul Midi Sound Studio și masterizate de inginerul de sunet Andrei Kerestely. Dorim să-i mulțumim pe acestă cale pentru profesonalismul și talentul pe care le-a pus în joc, dar și pentru implicarea ”de suflet” în realizarea proiectului nostru”, spun membrii cvintetului penti vocea tubistului Laurențiu Sima.

Cine sunt muzicienii

Oleg Raileanu –Trompeta

Trompetă solo al Orchestrei Nationale Radio . De-a lungul carierei sale a colaborat cu orchestre naționale și internaționale.Profesor la Liceul de Muzica ,,George Enescu” din Bucuresti si la UNMB. Membru al Orchestrei Internaționale de Tineret „Philharmonie Der Nationen” din Germania a profesorului, Justus Franz.

Octavian Bogdan –Trompeta

Din 2008 până în prezent este angajat al Operei Naționale București. Este membru al ansamblurilor de cameră Athenaeum Brass Quintet și Romanian Brass. A colaborat cu Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică București etc. A susținut multe recitaluri ca solist.

Ioan Gabriel Luca –Corn

Este  solo corn la Filarmonica George Enescu  din anul 1999. A susținut numeroase recitaluri ca solist cu orchestre naționale și internaționale. Este membru al ansamblurilor de cameră Athenaeum Brass Quintet și Romanian Brass.Este profesor de corn la UNMB.

Pane Florin –Trombon

Este trombon solo la Filarmonica George Enescu. A participat cu orchestra la numeroase turnee. în Germania, Spania, Franța, Grecia, cântând cu soliști precum Placido Domingo, Jose Careras, Vadim Repin, Radu Lupu și dirijori precum Seiji Ozawa, Ghenadi Rojdensvenski, Emil Tabakov și alții.Este professor la UNMB.

Laurentiu Sima –Tuba

El este tuba solo in orchestra simfonica a Filarmonicii George Enescu din 2001 până în prezent. Este membru fondator al ansamblurilor camerale Athenaeum Brass Quintet și Romanian Brass. A susținut numeroase recitaluri ca solist. Este membru fondator al Orchestrei Uniunii Europene. Este profesor   la UNMB.(Universitatea de Muzica Bucuresti.)

 Piesele de pe discul CLASSICAL TREASURES

1.Jesus Bleibet Meine Freude-Johann Sebastian Bach arr. Jean FrancoisTaillard 3.09 min

2.Spring  -Antonio Vivaldi arr. Anonim 1.36 min.

3. Canon -Johann Pachelbel arr.Anonim  3.29 min.

4. Battle Suite -Samuel Schedt arr. Philip Jones  10.12 min.

5. Rondeau – Jean Joseph Moore arr. Robert King  1.42 min.

6. Bankelsaengerlieder –Folclor arr. Robert King 2.31 min.

7. Allegro from Eine Kleine Nachtmusik -W.A.Mozart arr. Robert King  3.53 min

8. Mozart On Parade –Folclor arr. Peter Schickle  4.29 min.

9. Rondo Alla Turka -W.A.Mozart arr. Anonim  2.24 min.

10. Carmen Suite – Georges Bizet arr. Fred Mills  5.44 min.

11. Hungarian Dance nr. 6 -Johannes Brahms arr. Hans Dorner 3.37 min

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here