Aproape 100% din studenții internaționali de la University of Hull se angajează în 6 luni de la absolvire

0

Ca urmare a pandemiei, care s-a suprapus și cu momentul BREXIT, interesul pentru studiile în străinătate și mai ales în UK a avut de suferit. Marea Britanie, destinație de studiu preferată de tinerii români începe să se adapteze la noul context. PedagoTeca vă prezintă o serie de interviuri cu reprezentanți ai universităților din Marea Britanie, care ne vor spune cum s-au adaptat acestea la noul context, ce oferă tinerilor români și ce trebuie să facă aceștia pentru a studia în continuare la o universitate din Regatul Unit.

Interviu cu Katy Brough, International Recruitment Manager, University of Hull

Ce părere aveți despre studenții români? Cum se integrează aceștia în mediul universitar pe care îl reprezentați?

Este un lucru minunat că studenții români fac parte din comunitatea noastră academică și socială. Întotdeauna au muncit din greu, au fost implicați în viața din campus și în întreaga comunitate din Hull. Eu, personal, am lucrat cu mulți studenți din România care ne-au reprezentat cu succes universitatea noastră ca ambasadori și a fost, de asemenea, o plăcere să colaborez cu ei.

Către ce domenii de studiu se îndreaptă cei mai mulți studenți români?

Avem o gamă largă de domenii pentru care studenții din România care aleg să se înscrie la Universitatea din Hull. De la Business Management la Criminologie, până la Inginerie Mecanică, universitatea noastră are peste 250 de programe de  licență și peste 70 de programe postuniversitare din care studenții pot alege. Avem o comunitate plină de viață, o comunitate în care românii joacă un rol important.

Ce oportunități concrete oferă universitatea dumneavoastră studenților români?

Studenții românii găsesc la Universitatea din Hull o comunitate prietenoasă care oferă sprijin persoanelor care au aceleași valori și gândire.

97.9% dintre absolvenții internaționali reusesc să se angajeze în termen de șase luni de la absolvire (conform HESA 2016/17, publicat în 2018), iar noi oferim sprijinul necesar pentru ca studenți să-ți atingă obiectivele de carieră.

Ca urmare a Brexitului, studenții din UE nu mai sunt eligibili pentru statutul de taxă locală. Aveți o ofertă specială pentru studenții din UE sau trebuie să plătească taxe de nivel international?

Universitatea din Hull este cunoscută pentru faptul că oferă multe oportunități în acest sens. Pentru a ajuta studenții care încep cursurile de masterat în septembrie 2021, aceștia vor plăti la fel ca studenții noștri din Marea Britanie. Astfel costul pentru programele de masterat pleacă de la 7,850£.

Taxele de studiu de la Universitatea din Hull variază în funcție de programul ales. Recomandăm celor interesați să consulte site-ul nostru (www.hull.ac.uk) pentru a verifica taxele pentru fiecare curs.

Mă bucur să anunț și faptul că studenții din UE sunt acum eligibili pentru bursa noastră Internațională de Licență, care poate ajunge până la 1,500£ pentru fiecare an de studiu.

Ce strategii ați implementat în acest an universitar, ca urmare a pandemiei?

În acest an universitar aparte am îmbinat online-ul cu prezența fizică. Acest lucru a însemnat că studenții nu au ratat experiențele de înalt nivel didactic de la Hull.

Sănătatea și siguranța studenților și a personalului nostru sunt cele mai importante pentru noi, astfel că, atunci când campusul este deschis, există o mulțime de facilități, de puncte de dezinfectare și sisteme „One Way” pentru a ajuta elevii să se deplaseze în interiorul campusului în condiții de siguranță.

Ce sfaturi îi puteți oferi unui tânăr din România care dorește să studieze în Marea Britanie și în special la instituția pe care o reprezentați?

Aș spune mai întâi „dacă poți, du-te”! Studiile în Marea Britanie și la Universitatea din Hull oferă experiențe pe care tinerii nu le pot trăi în țara de origine. Este o oportunitate prin care poți afla mai multe lucruri despre tine, precum și de a ajunge „să te distingi” pe piața muncii după absolvire. În plus, studenții au ocazia să își facă prieteni pe viață, pentru ca mai apoi să aparțină unei comunități de absolvenți care de pe tot cuprinsul globului.

Mai multe detalii despre studiile în Marea Britanie veți putea afla în cadrul târgului virutal educațional World Education Fair 18 februarie. Înscrierile și participarea se fac online aici

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here