Peste 700 de elevi din țară participă la cursuri gratuite de educație rutieră

0
educație-rutieră

Peste 700 de elevi din clasele a III-a și a IV-a din 15 localități rurale și mic urbane din țară vor studia educația rutieră în cadrul proiectului „Drum sigur – ABCdar rutier” implementat de Junior Achievement (JA) România și Holcim România.

În proiect etse implicat un număr de 735 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, iar studiul educației rutiere la clasă se face pe baza unui kit educațional ce oferă acces la conținuturi de învățare practică și materiale care susțin formarea unui comportament preventiv în trafic.

Prin intermediul a șase teme, clasele participante parcurg exerciții de tip learning by doing, prin care descoperă și își însușesc importanța respectării regulilor de circulație pentru deplasarea sigură pe drumurile publice și în condiții speciale, identifică semnele rutiere și normele de conduită în mijloacele de transport public. Pe parcursul activităților, elevii descoperă specificul rutier al localității lor, analizează situații de risc și eventualele consecinţe ale neaplicării regulilor rutiere.

În cadrul edițiilor anterioare, peste 1.200 de elevi au participat la proiect, 70% dintre aceștia beneficiind de prima experiență complexă de educație rutieră, derulată pe parcursul unui an școlar.

 

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

„Mă bucur că am ales să implic copiii într-un astfel de proiect. A fost un element de noutate atât pentru mine, cât și pentru elevii mei. A fost acel «altceva» de care aveam nevoie pentru a ne pregăti pentru viață, prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor de circulație pe drumurile publice și de manifestare a unei conduite preventive. Activitățile cele mai interesante au fost cele în care, în mod practic și interactiv, elevii au avut acces la cunoștințe în ceea ce privește o viață mai sigură: activitatea desfășurată cu agentul de circulație din cadrul Poliției orașului Aleșd – Compartimentul Poliție Rutieră, precum și activitățile desfășurate sub îndrumarea voluntarilor Holcim”, a declarat Mădălina Ioniță, profesor pentru învățământul primar, Liceul Constantin Șerban, Aleșd

În dezvoltarea temelor prezentate la clasă, alături de profesori sunt implicați atât polițiști rutieri, cât și consultanţi voluntari ai companiei Holcim România, care împărtășesc elevilor sfaturi practice pentru a fi în siguranță pe drumurile publice sau la locul de joacă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here