Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat miercuri, la Toulouse, în deschiderea oficială a Conferinţei Francofoniei Ştiinţifice, că este nevoie să se continue să se adopte, prin consens inclusiv politic, măsuri pentru susţinerea mobilităţilor internaţionale pentru valoarea lor academică, pentru a sprijini inserţia pe piaţa muncii şi pentru a susţine şi a adera la valorile francofoniei.
„În calitate de reprezentantă a miniştrilor educaţiei din Europa Centrală şi Orientală, am transmis astăzi, la Toulouse, în deschiderea oficială a Conferinţei Francofoniei Ştiinţifice, că este nevoie că continuăm să adoptăm, prin consens inclusiv politic, măsuri pentru susţinerea mobilităţilor internaţionale – pentru valoarea lor academică, pentru a sprijini inserţia pe piaţa muncii şi, nu în ultimul rând, pentru a susţine şi a adera la valorile francofoniei”, a scris Deca pe Facebook.
Deca a amintit că România este reprezentată în reţeaua universitară francofonă de 47 de universităţi.
„De 30 de ani, reţeaua universitară francofonă din regiune se dezvoltă constant şi sunt mândră că România este reprezentată în această reţea prin 47 de universităţi, aproape o treime din totalul universităţilor din Europa Centrală şi Orientală. Voi sprijini, împreună cu partenerii noştri, demersurile de a oferi studenţilor spaţii interconectate, pentru a facilita inserţia profesională pe piaţa muncii”, a spus ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a felicitat Agenţia Universitară a Francofoniei pentru că a reunit, în această săptămână, reprezentanţi ai ţărilor francofone care pot „să întărească diplomaţia ştiinţifică” şi să contribuie la atingerea obiectivelor ştiinţifice şi economice ale Francofoniei instituţionale.