Top Education Tour: instituțiile de învățământ preuniversitar din Mare Britanie vin să discute cu părinții și elevii români la ei acasă

1
fenomenul-studiilor-in-strainatate-top-education-tour

A devenit deja o tradiție ca instituțiile de învățământ din Marea Britanie să își caute viitorii învățăcei chiar la ei acasă. În perioada 20-25 noiembrie, reprezentanții a trei instituții din Marea Britanie vor merge în cinci orașe din țară pentru a se întâlni cu elevi și părinți români interesați de studii în străinătate în cadrul Top Education Tour, aflat la cea de-a V-a ediție.

Decizia de a-ți trimite copilul să studieze în străinătate de la o vârstă fragedă, oricâtă deschidere ai avea, este una dificilă. Orice părinte vrea să cunoască în detaliu tot ce se poate despre locul unde va sta pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă copilul său, să se asigure că va fi înconjurat de un mediu sănătos și că se va afla în siguranță. Poate că tocmai satisfacerea acestei nevoi de către instituțiile de învățământ din Marea Britanie fac ca spre această țară să plece anual cei mai mulți elevi și studenți din România. Britanicii știu că siguranța pe care ți-o dă contactul viu cu oamenii nu poate fi suplinit nici cu o mie de fotografii pe care le poți găsi pe internet și nici cu zeci sau sute de pagini de informații pe care le poți citi despre instituțiile respective. Tocmai de aceea au deschiderea de a merge în căutarea tinerilor cu potențial și de a discuta direct cu familiile acestora. La această ediție Top Education Tour îi vom avea pe reprezentanții EduTaberelor Bucksmore Education și ai liceului d’Overbroeck’s College, ambele făcând parte din Oxford International Group, alături de reprezentanții Cardiff Sixth Form College”, declară Teodora Răducanu, Manager Departament Licee în Străinătate, la IntegralEdu.

Seria de evenimente Top Education Tour va debuta pe 20 noiembrie în București, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Arizona. Evenimentul va începe la ora 17.30 cu prezentări făcute de către reprezentanții celor trei instituții, urmate de discuții libere cu părinții și elevii prezenți.

 

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

„Caracterul interdisciplinar, accentul pe dezvoltarea abilităților practice și a gândirii critice a copilului sunt doar câteva dintre caracteristicile sistemelor educaționale din străinătate care îi determină pe părinții români să-și trimită copiii la studii în vestul Europei, încă din ciclul preuniversitar. Deși se consideră că migrarea la studii în străinătate este un fenomen nou, lucrurile nu stau deloc așa. Calitatea învățământului occidental a atras tinerii români încă din zorile modernității. Să ne amintim de marile personalități care au pus bazele României Moderne, de la umaniști, la reprezentanții Școlii Ardelene, la cei ai Junimii și la elita intelectuală și politică din timpul Primului Război Mondial. Sunt generații de aur de tineri care au studiat în afară și apoi s-au întors acasă și au făcut niște schimbări de dimensiuni istorice. De asemenea, să nu uităm de înflorirea culturală datorată generației interbelice. Poate că și actuala generație cu studii în afară ar putea ajuta România să depășească situația critică din punct de vedere economic și politic în care ne aflăm, fie întorcându-se în țară ca să aplice cele învățate acolo, fie găsind pârghii prin care să o sprijine indirect”, declară Teodora Răducanu.

Burse la licee de elită și reduceri la EduTaberele din străinătate

De asemenea, în cadrul Top Education Tour va avea loc lansarea noilor cataloage pentru edutabere și licee de elită pentru 2018, unde cei interesați vor putea vedea care sunt cele mai populare și noi destinații de studiu și cum pot obține burse de studiu și reduceri la taberele de vară.

Dacă în trecut își permiteau să-și trimită copilul la o școală de elită din străinătate doar părinții cu venituri foarte mari, astăzi accesul la aceste studii este mult mai larg. Există o serie de facilități financiare care vin în sprijinul părinților, de la burse până la diverse reduceri oferite de instituțiile în cauză. În 2018, bursele la unele insituții preuniversitare pe care le reprezentăm pot ajunge să acopere și 50 % din taxa de școlarizare. Pentru cei care vor să experimenteze pe o periodă mai scurtă sistemele de învățământ din străinătate sau să-și îmbunătățească abilitățile la limbile străine există programele de edutabere organizate de instituții prestigioase, unde se pot obține reduceri de până la 5 %”, explică Teodora Răducanu.

Instituțiile britanice prezente la Top Education Tour

Bucksmore Education oferă de aproape 40 de ani programe de edutabere care cuprind cursuri de limba engleză, de pregătire academică și pregătesc copiii pentru admiterea la licee sau în univesități de elită din Marea Britanie. Cursurile se desfășoară în grupe mici și sunt concepute după modelul universităților Oxford și Cambridge, fiind susținute în mare parte de profesori de la cele două universități.

Cardiff Sixth Form College este un liceu clasat pentru al șaptelea an consecutiv în Top Private Co-educational Boarding School si Top Independent Sixth Form College datorită performanțelor obținute de elevi la examenele A-levels. Anul trecut, 99% dintre elevii acestui colegiu au obținut notele A* – B, din care 93% sunt A* și A, iar 57% numai A*, care este nota maximă.

D’Overbroeck’s College  este o adevărată rampă de lansare pentru elevi către universități britanice de prestigiu precum Oxford, Cambridge, Imperial College, LSE, UCL, Edinburgh etc. Colegiul a fost înființat în 1978 în orașul universitar Oxford, iar în acest an și-a deschis porțile și în centrul istoric al capitalei britanice.

Colegiul are si un program de pregătire special conceput pentru cei care doresc să-și continue studiile la universitățile Oxford sau Cambridge. Aproximativ 10% dintre absolvenți sunt primiți anual la Oxford. Instruirea se face în grupuri de până la 10 persoane, formate din elevi de naționalități diferite.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here