Târgul Internațional Gaudeamus, ediția a XXIV-a va avea loc între 22 și 26 noiembrie, la Romexpo

0
targul-gaudeamus

Târgul Internațional „GAUDEAMUS — Carte de Învățătură”, va avea loc în perioada 22 — 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 24, a fost inițiat și este organizat anual de Radio România. Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Târgul Internațional GAUDEAMUS este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susținerea culturii românești prin evenimente expoziționale dedicate cărții și educației.

În cele două decenii de GAUDEAMUSs-au organizat 102 târguri organizate în întreaga țară care au adunat peste 2.860.000 de vizitatori.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internațional Gaudeamus este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România. „Acasă, în Europa”, la standul invitatului de onoare, vizitatorii Târgului Gaudeamus vor avea prilejul să participe zilnic la numeroase evenimente interactive — dezbateri, întâlniri cu scriitori români premiați în Europa, ateliere — adresate atât adulților, cât și celor mai tineri cititori.

Președintele de onoare al ediției va fi scriitorul și jurnalistul Matei Vișniec.

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

În acest la târg ne așteaptă aproximativ 300 de expozanți și peste 800 de evenimente editoriale și profesionale.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10.00 și 20.00, iar accesul se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola GAUDEAMUS. Ca și la edițiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, alți profesioniști din domeniile editorial—educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here