Străzile din apropierea școlii, pericol de moarte pentru elevi

1

În majoritatea lor, accidentele pietonale au loc în zonele aglomerate, cu trafic intens, în preajma școlilor, a centrelor comerciale, a piețelor și a parcurilor. Potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, în multe cazuri, victimele sunt elevi, iar accidentele sunt cauzate în principal de neatenție, dar și de viteza prea mare a vehiculelor.

Studiul cercetătorilor, “School-Aged Pedestrian–Vehicle Crash Vulnerability”, a urmărit identificarea arealelor vulnerabile la accidente pietonale ce implică copii și tineri de vârstă școlară, cu scopul de a veni în sprijinul autorităților locale, în vederea implementării unor noi măsuri de siguranță a traficului urban. Cercetătorii recomandă, pentru evitarea acestor accidente, limitările de viteză, stabilirea de noi intersecții semnalizate, introducerea de noi treceri de pietoni și, mai ales, creșterea gradului de conștientizare în rândul elevilor.

Statistici îngrijorătoare

Numărul de victime de vârstă școlară a reprezentat 13% din totalul de victime pietonale în anul 2016, procent ușor în scădere față de 2012 și 2015.  În ceea ce privește factorii comportamentali, 55% din accidentele rutiere în care au fost implicate persoane de vârstă școlară au fost cauzate de responsabilitatea pietonilor, 34% de responsabilitatea șoferilor, iar 4% au survenit datorită altor cauze.

Studiul a analizat 1305 de accidente pietonale în care au fost implicate persoane de vârstă școlară (2 – 20 de ani), ce au avut drept consecințe 222 de morți și răniți grav.

25.300 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile României în 2017 și multe altele au suferit vătămări grave.

Citește și Gheorghe Falcă a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universităţii Aurel Vlaicu în semn de protest

un comentariu

  1. […] În majoritatea lor, accidentele pietonale au loc în zonele aglomerate, cu trafic intens, în preajma școlilor, a centrelor comerciale, a piețelor și a parcurilor. Potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, în multe cazuri, victimele sunt elevi, iar accidentele… Cititi mai multe aici: Străzile din apropierea școlii, pericol de moarte pentru elevi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here