SpaceX a lansat un satelit de telecomunicaţii pentru Turcia

1

SpaceX, compania aerospaţială a celui mai bogat om al planetei, Elon Musk, a început cu bine noul an cu o lansare pe orbită, vineri, a unui satelit de telecomunicaţii pentru Turcia, transmite Space.com.

O rachetă Falcon 9 (70 de metri lungime) a fost lansată cu succes de la Space Launch Complex 40, Cape Canaveral, la ora 02:15 GMT în dimineaţa zilei de vineri, transportând în spaţiu satelitul Turksat 5A.

Aceasta este prima misiune lansată în 2021 de la Cape Canaveral. La 8 minute şi 30 de secunde după lansare, prima treaptă a rachetei a aterizat în mod automat pe una dintre cele două barje-dronă deţinute de SpaceX în oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei. Această treaptă principală a rachetei Falcon 9 a mai fost folosită pentru a transporta un satelit GPS III pentru U.S.

Space Force în iunie 2020, precum şi pentru lansări de sateliţi Starlink în septembrie şi octombrie.

Vezi și Tesla duce din ce în ce mai mulți sateliți pe orbita pământului cu SpaceX pentru rețeaua Starlink

Propulsată de cele 9 motoare Merlin 1D de pe prima treaptă, racheta Falcon 9 a depus satelitul Turksat 5A pe orbita stabilită la aproximativ 33 de minute după desprinderea de sol. Acest satelit a fost conceput să opereze timp de 15 ani, oferind acoperire pentru internet de bandă largă în Turcia, Orientul Mijlociu, Europa şi în anumite zone din Africa.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here