Concurs pentru posturile de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar

1
concursului-inspectorii-inspectoratele-brăila

Organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar este singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a învăţământului, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”.

Astfel, organizaţia sindicală îi solicită ministrului Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, să demareze procesul de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar, potrivit comunicatului.

În această perioadă expiră mandatele directorilor numiţi în urma concursurilor, iar, dacă inspectoratele şcolare nu emit decizii de menţinere a actualilor directori sau de numire al altor persoane acolo unde este necesar, există riscul de a se intra într-un blocaj financiar, se precizează în comunicatul FSE “Spiru Haret”.

Vezi și Ministerul Educației: discuții despre programa de examen pentru Limba și literatura română

Preşedintele FSE “Spiru Haret”, Marius Nistor, a apreciat că cea mai bună soluţie este prelungirea mandatelor actualilor directori şi organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor.

“Pentru a elimina orice suspiciune privind numirea prin detaşare a directorilor, consider că este obligatoriu ca Ministerul Educaţiei să demareze procedurile pentru organizarea concursurilor pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar. Zilele acestea expiră mandatele directorilor şi directorilor adjuncţi numiţi în urma concursurilor, iar inspectoratele trebuie să emită noi decizii pentru ca sistemul să poată funcţiona în continuare. Altfel, începând cu 9 ianuarie, riscăm să intrăm într-un blocaj, deoarece actualilor directori le expiră dreptul de semnătură în Trezorerie. Considerăm că cea mai bună soluţie este prelungirea mandatelor actualilor directori şi organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor. Bineînţeles, acolo unde se impune pe baza unor argumente justificate, pot fi operate schimbări. Însă, ţinând cont de situaţia actuală, regula ar fi continuitatea”, a afirmat preşedinte FSE “Spiru Haret”, citat în comunicat.

Citește și Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

un comentariu

  1. […] Organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar este singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a învăţământului, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”. Astfel, organizaţia sindicală îi solicită ministrului Educaţiei, Sorin… Cititi mai multe aici: Concurs pentru posturile de directori în unităţile de învăţământ preuniversitar […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here