Eugen Teodorovici: absolvenții de facultăți economice să fie angajați la ANAF fără concurs

1

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că a propus angajarea fără concurs la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a absolvenților de facultăți cu profil economic, pentru a întineri sistemul și a schimba mentalitățile.

„La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajați pe zona de ANAF. Am spus să trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să lași tinerii să intre în sistem. Și anume, toți cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci dacă a trecut acea facultate, a trecut licența și media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut școală. În sistemul de ANAF și Finanțe să intre fără examen, că sunt oameni de finanțe, stă șase luni în perioada de probă și dacă după șase luni și-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe, să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem și nu se schimbă mentalitatea celui din sistem, pentru că sistemul nu lasă nimic să intre”, a afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

Citește și Cercetătorii au descoperit în ce măsură ne afectează cafeaua consumată înainte de culcare

Teodorovici a propus în urmă cu două săptămâni și creșterea salariilor pentru angajații din ANAF și Ministerul Finanțelor, motivând că aceștia susțin economia României.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here