Cursuri gratuite de programare și robotică pentru elevii de gimnaziu din mediul rural și orașe mici

3
Foto: radioromaniacultural.ro

Programul CODE Kids ajunge în mai multe școli, centre comunitare, primării și noi biblioteci publice din țară. Timp de 2 ani, copiii învață noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații.

  • Programul s-a extins în Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman și Vaslui și acoperă comunități din 33 de județe
  • Județul Dâmbovița deține recordul comunităților rurale care au acces la cursurile de programare
  • Clubul de la Biblioteca Județeană din Constanța este cel mai numeros: 77 de copii

Programul gratuit CODE Kids se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, care vor să își dezvolte competențele de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Copiii învață noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații.

Elevii din medii vulnerabile sau din orașe mici ale României, dar și din unele zone din Republica Moldova pot parcurge cursurile de doi ani ani, gratuit.

Vezi și Iaşi: UAIC colaborează cu ISU pentru a oferi studenţilor şi angajaţilor cursuri de prim ajutor

Părinții contactează biblioteca/centrul/asociația/școala și își înscriu copilul la grupa de începători CODE Kids. Cursurile se țin o dată – de două ori pe săptămână, în funcție de fiecare localitate și rezolvă teme.

85 de biblioteci publice locale, 10 școli, 7 organizații neguvernamentale, 5 licee și 2 primării s-au alăturat inițiativei, iar până acum au participat la cursuri peste 4.600 de elevi de la lansarea proiectului în 2017.

 

Sursa: edupedu.ro

 

3 comentarii

  1. […] Programul CODE Kids ajunge în mai multe școli, centre comunitare, primării și noi biblioteci publice din țară. Timp de 2 ani, copiii învață noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații. Programul s-a extins în Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman… Cititi mai multe aici: Cursuri gratuite de programare și robotică pentru elevii de gimnaziu din mediul rural și orașe m… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here