Iași: Dronă specială utilizată de profesorii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) în diverse activităţi de cercetare

2
Foto: news

O dronă specială va fi utilizată de profesorii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) Iaşi în diverse activităţi de cercetare, urmând a fi analizate cu exactitate indicii de vegetaţie, însă vor fi identificaţi şi dăunătorii care au invadat terenurile agricole.

Potrivit unui comunicat al USV Iaşi, cadrele didactice vor face cercetări în cadrul parteneriatelor pe care le au cu fermieri importanţi din zona Moldovei cu ajutorul unei drone speciale, de ultimă generaţie.

Drona a fost achiziţionată de către USV Iaşi printr-un proiect de cercetare. Această dronă are o serie de caracteristici tehnice cu ajutorul cărora pot fi analizate cu exactitate anumite informaţii privind parcelele respective, cum ar fi indicele de vegetaţie, fazele de vegetaţie sau dacă anumite zone din parcelă sunt îmburuienate. De asemenea, cu această tehnologie pot fi identificaţi dăunătorii care au afectat parcela de teren survolată. Totodată, cu ajutorul camerelor multispectrale sunt determinate şi evidenţiate, prin intermediul culorilor şi diferitelor nuanţe, gradele de afectare ale parcelelor agricole analizate de către dronă.

Colectarea şi înregistrarea imaginilor se realizează de către şase camere.

În partea superioară a dronei este situat un senzor pentru radiaţiile solare, care captează lumina soarelui şi asigură acurateţea datelor pe timpul misiunilor desfăşurate în diferite momente ale zilei.

Vezi și Universitatea din Bucureşti: 132 de absolvenţi ai Facultăţii de Drept au reuşit să ocupe aproape jumătate dintre posturile scoase la concurs

Universitatea din Iaşi derulează deja un astfel de proiect de cercetare împreună cu un fermier din judeţul Vaslui.

Facultatea de Agricultură din cadrul USV Iaşi are în plan achiziţionarea şi a unei alte drone pentru efectuarea tratamentelor împotriva bolilor, combaterea dăunătorilor şi administrarea îngrăşămintelor microgranulate.

 

 

 

Sursa: news.ro

2 comentarii

  1. […] O dronă specială va fi utilizată de profesorii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) Iaşi în diverse activităţi de cercetare, urmând a fi analizate cu exactitate indicii de vegetaţie, însă vor fi identificaţi şi dăunătorii care au invadat terenurile agricole. Potrivit unui comunicat al… Cititi mai multe aici: Iași: Dronă specială utilizată de profesorii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii (USV) î… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here