Universitatea din Bucureşti: 132 de absolvenţi ai Facultăţii de Drept au reuşit să ocupe aproape jumătate dintre posturile scoase la concurs

2
Foto: avocatoo.ro

Absolvenţii Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti au reuşit să ocupe aproape jumătate dintre posturile scoase la concurs de Institutul Naţional al Magistraturii, anunţă, miercuri, Universitatea Bucureşti.

”Aproape jumătate dintre candidaţii admişi la Institutul Naţional al Magistraturii sunt absolvenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Astfel, din totalul de 284 de candidaţi admişi, 132 sunt absolvenţi ai Facultăţii de Drept a UB, reprezentând un procent de 46,47% din toadmtal. Rezultatele concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, desfăşurat în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, au fost validate joi, 17 martie 2022”, anunţă, miercuri, Universitatea din Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit instituţiei, ”reuşita din 2022 se înscrie în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele absolvenţilor Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti s-au situat între 33-38% începând cu anul 2016”.

Vezi și Importanța unui serviciu de hosting de calitate pentru website-urile din domeniul educațional

La precedentul concurs, desfăşurat în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, procentul de absolvenţi ai Facultăţii de Drept a UB care au ocupat unul dintre posturile scoase la concurs de Institutul Naţional al Magistraturii a fost de 42,72%.

”Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti îi felicită pe toţi candidaţii admişi şi le urează mult succes în activitatea pe care o vor desfăşura. Suntem convinşi că veţi da dovadă de multă seriozitate în formarea profesională din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi că veţi exercita cu onestitate şi responsabilitate profesia pentru care vă veţi pregăti”, este mesajul transmis de reprezentanţii facultăţii.

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti îi felicită, de asemenea, pe toţi candidaţii admişi şi, în mod special pe cei care provin de la celelalte facultăţi componente ale Hexagonului Facultăţilor de Drept care, împreună cu absolvenţii UB, reprezintă 88,38% din totalul celor admişi.

Vezi și Timiş: Alianţa Timişoara Universitară (ATU), prezentă la Expo Dubai 2020

În prezent, Hexagonul Facultăţilor de Drept este un consorţiu informal al celor mai prestigioase facultăţi de drept din România: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara.

 

 

Sursa: news.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here