Căminul Universităţii de Vest din Timişoara va fi cel mai mare din România

3
Universitatea-de-Vest-Timisoara-masterat

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, în valoare de 138.000.000 de lei, destinat studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), are desemnat constructorul şi va intra în etapa de execuţie, care trebuie să se finalizeze în termen de doi ani.

 

Căminul Universităţii de Vest din Timişoara
Căminul Universităţii de Vest din Timişoara

„Noul cămin al UVT va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT şi a Timişoarei, ca oraş universitar, va câştiga un avans semnificativ prin această investiţie, o recunoaştere binevenită a importanţei naţionale şi internaţionale a centrului nostru universitar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Vezi și România este reprezentată la SPARK Art Fair Vienna de galerii de artă din Timişoara şi Cluj-Napoca

Căminul Universităţii de Vest din Timişoara
Căminul Universităţii de Vest din Timişoara

Construcţia este o investiţie a CNI, destinată UVT ca parte a campusului universitar şi demarează la începutul acestui an, după ce Guvernul a aprobat proiectul.

 

Proiectul include construirea unui imobil de şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 mp şi o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi. La acestea se adaugă 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane.

Vezi și Cazare și săli de curs – puse la dispoziție de Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești

3 comentarii

  1. […] Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, în valoare de 138.000.000 de lei, destinat studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), are desemnat constructorul şi va intra în etapa de execuţie, care trebuie să se finalizeze în termen de doi ani.   Căminul Universităţii de… Cititi mai multe aici: Căminul Universităţii de Vest din Timişoara va fi cel mai mare din România […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here