România este reprezentată la SPARK Art Fair Vienna de galerii de artă din Timişoara şi Cluj-Napoca

2
Foto: news.ro

Jecza Gallery şi Zina Gallery reprezintă România la cea de-a doua ediţie a târgului internaţional de artă contemporană SPARK Art Fair, care se desfăşoară în perioada 25-27 martie 2022, la Marx Halle, potrivit ICR Viena.

SPARK Art Fair Vienna a debutat în 2021 cu un format inovativ prin care colecţionari, muzee şi instituţii sunt invitaţi să descopere lucrări semnate atât de artişti emergenţi, cât şi de cei consacraţi în spaţiul internaţional, unele fiind create special pentru târg.

Ediţia din acest an reuneşte 80 de galerii şi instituţii şi cuprinde 90 de proiecte artistice individuale.

În cadrul ediţiei 2022, Jecza Gallery (Timişoara, stand B15) prezintă lucrări realizate de Cătălin Pîslaru, iar Zina Gallery (Cluj-Napoca, stand C2) participă cu lucrări semnate de Hortensia Mi Kafchin.

Vezi și Machu Picchu: Un studiu pune la îndoială numele faimosului oraş incaş

Fondată în 2011 la Timişoara, Jecza Gallery a avut de la început o puternică înclinaţie pentru scena istorică locală, foarte importantă în anii ’60 şi ’70 (grupul Sigma printre altele). Galeria reprezintă artişti şi colective de artişti, figuri istorice, dar şi personalităţi tinere şi remarcabile, cu un interes concentrat spre sculptura contemporană şi forme de artă experimentală. Prin juxtapuneri ale artiştilor din diferite generaţii, galeria încurajează proiectele de cercetare aprofundate, legate de diverse practici de artă. Alături de o fundaţie de artă şi o editură fondată în 2001, galeria a devenit un puternic centru de cercetare pentru moştenirea artei moderne şi contemporane din Europa de Est.

Galeria de artă contemporană Zina Gallery din Cluj-Napoca a fost fondată în 2020 de un grup de artişti, care îşi desfăşoară activitatea între Cluj-Napoca şi Berlin şi se axează pe reprezentarea artiştilor emergenţi. Cu scopul de a oferi sprijin pe termen lung scenei de artă contemporană din România şi din Europa Centrală şi de Est, galeria prezintă expoziţii ale curatorilor independenţi.

 

 

Sursa: news.ro

2 comentarii

  1. […] Jecza Gallery şi Zina Gallery reprezintă România la cea de-a doua ediţie a târgului internaţional de artă contemporană SPARK Art Fair, care se desfăşoară în perioada 25-27 martie 2022, la Marx Halle, potrivit ICR Viena. SPARK Art Fair Vienna a debutat în 2021 cu un… Cititi mai multe aici: România este reprezentată la SPARK Art Fair Vienna de galerii de artă din Timişoara şi Cluj-Nap… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here