USR cere burse pentru liceenii din mediul rural și elevii de clasa a V-a

1
şcoala copii banii studenti

Senatorul USR Ştefan Pălărie i-a solicitat, marţi, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să rectifice, printr-un alt ordin, situaţia liceenilor din mediul rural, astfel încât aceştia şi elevii de clasa a V-a să primească burse.

 

„După promisiuni mincinoase că bugetul educaţiei va creşte ca în poveşti, după minciuni că la rectificarea bugetară educaţia a primit mai mulţi bani, astăzi elevii de liceu din rural şi cei din clasa a V-a îşi pierd bursele. Sunt pur şi simplu sacrificaţi pentru a se face economii la buget. Când nu ştie ce să facă, domnul ministru Sorin Cîmpeanu pur şi simplu taie ceva: burse, transport, personalul din creşe, teze, semestre. (…) Ceea ce este cu adevărat tragic este că a început să taie nu din risipa administrativă, ci a început să taie de la copii. Întreaga motivaţie ascunsă de neputinţa ministrului este legată, de fapt, de bani. Vă solicit public, domnule ministru Cîmpeanu, că aşa cum aţi dat ordinul de ministru prin care aţi stipulat regulile de acordare a burselor, să mai daţi un ordin de ministru colectiv prin care soarta copiilor din învăţământul liceal rural să fie corectată şi în felul acesta să fie salvată”, a spus Pălărie la Parlament.

Vezi și Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat

Vineri, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a atenţionat cu privire la „inechităţile” cauzate de implementarea noilor modificări aduse modului de acordare a burselor şcolare. CNE consideră a fi „discriminatorie” eliminarea elevilor din clasele a V-a din lista beneficiarilor de bursă de merit, în contextul în care legislaţia în vigoare stabileşte dreptul la burse al tuturor elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă că asigurarea gratuităţii transportului elevilor şi bursele sociale „sunt de maximă importanţă pentru Guvernul României” şi sunt asigurate de la bugetul de stat.

Totodată, Avocatul Poporului a apreciat luni că eliminarea burselor sociale pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate este „surprinzătoare” şi „nedreaptă”.

un comentariu

  1. […] Senatorul USR Ştefan Pălărie i-a solicitat, marţi, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să rectifice, printr-un alt ordin, situaţia liceenilor din mediul rural, astfel încât aceştia şi elevii de clasa a V-a să primească burse.   „După promisiuni mincinoase că bugetul educaţiei va creşte ca în poveşti,… Cititi mai multe aici: USR cere burse pentru liceenii din mediul rural și elevii de clasa a V-a […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here