EA – The Entrepreneurship Academy: Studenții facultății au realizat vânzări în valoare de 1.5 milioane de euro

1

În anul universitar 2021-2022, studenții de la EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat din România, au generat vânzări de peste 1,5 milioane de euro în cadrul business-urilor incubate în cadrul facultății;

Cele mai cunoscute afaceri incubate în cadrul EA, sunt Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas sau Difrnt.

București, 14 septembrie – EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de business din România, toamna nu numără bobocii, ci realizările studenților care își conduc propria afacere. EA oferă informații despre rezultatele de anul trecut și se pregătește pentru un nou an universitar.

În anul 2021 – 2022, EA numără:

  • 34 de absolvenți, dintre care peste 60% au propriul business;
  • 62 de business-uri active și 15 idei în testare ale studenților încă în program;
  • 33 de experți în antreprenoriat și managementul afacerilor, implicați în procesul de predare;
  • 5 mentori de business și 7 team coachi;
  • 8 produse minime viabile (MVPs).

Universitatea de business și antreprenoriat a fost din start ceva nou. Perioada de selecție a viitorilor studenți, prin teste practice și condițiile de admitere, pune preț pe ce știi să faci, pe cum gândești, nu neapărat pe notele avute în liceu sau la BAC. Însă, cel mai important, am avut privilegiul să urmăresc pas cu pas, timp de 4 ani, transformarea unui licean care nu știa cum funcționa o afacere, într-un adevărat antreprenor. Îmi place să cred că, alături de fiul meu, am învățat și eu unele lucruri”, spune tatăl unui absolvent EA.

Anul nou universitar va avea 38 studenți noi, dintre care 30% fete și 70% băieți, care vin din orașe precum București, Brăila sau Constanța și care au terminat licee cu diferite profiluri, de la matematică și informatică, până la licee internaționale.

Cum este admiterea pentru EA – The Entrepreneurship Academy

Comparativ cu facultățile clasice, pentru a studia business și antreprenoriat în cadrul EA, elevii nu dau examen, ci trec printr-un proces de admitere interactiv – înscriere online pe baza CV-ului, a două eseuri și a unui video, o zi petrecută în cadrul facultății rezolvând o provocare de la un business real, numită Bootday și interviul final.

Pentru a-și dovedi spiritul antreprenorial, tinerii pot da admiterea încă din clasa a XI-a și își pot achita taxa de studiu cu ajutorul burselor, metodelor de finanțare și sponsorizare puse la dispoziție de facultate. The Entrepreneurship Academy oferă burse în valoare de 500.000 de euro.

Tinerii care își doresc propria afacere sau vor să devină oameni de business în companii cu renume învață la EA despre:

  • antreprenoriat;
  • lucrul în și cu o echipă;
  • abilități integrate: legi, promovare, finanțe, management de proiect și leadership.

Despre EA – The Entrepreneurship Academy

Este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări.

Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda.

Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

un comentariu

  1. […] În anul universitar 2021-2022, studenții de la EA – The Entrepreneurship Academy, singura facultate de antreprenoriat din România, au generat vânzări de peste 1,5 milioane de euro în cadrul business-urilor incubate în cadrul facultății; Cele mai cunoscute afaceri incubate în cadrul EA, sunt Flip.ro, The… Cititi mai multe aici: EA – The Entrepreneurship Academy: Studenții facultății au realizat vânzări în valoare de 1.… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here