Școlile din București cer ca dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal

2
Spre exemplu, Școala Gimnazială nr. 81 din București solicită ca dosarele să fie depuse până la data de 16 septembrie, deși ordinul pentru stabilirea criteriilor de acordare a burselor școlare prevede ca documentele să fie depuse în primele 20 de zile lucrătoare de la începutul anului școlar. Vezi mai jos și alte școli care cer mai devreme documentele pentru bursele elevilor.
Art. (1) din ordinul privind structura anului școlar 2022-2023 prevede că „anul școlar 2022—2023 începe la data de 1 septembrie 2022, se încheie la data de 31 august 2023 și are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. Cursurile anului școlar 2022—2023 încep la data de 5 septembrie 2022.”

Dacă ordinul pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor stabilește că cererile și documentele justificative pentru bursele sociale și cele de studiu se depun „în primele 20 de zile lucrătoare ale anului școlar”, iar anul școlar curent a început pe 1 septembrie, atunci termenul limită este 28 septembrie, potrivit calculelor Edupedu.ro.

De menționat este că nu există nicio prevedere în ordin care să permită școlilor să reducă perioada în care pot fi aduse dosarele de către părinți și elevi.

Școala Gimnazială nr. 81

Concret, Școala Gimnazială nr. 81 solicită documentele cu 8 zile lucrătoare mai devreme, ceea ce înseamnă că nu este respectat termenul din ordinul citat mai sus.

De precizat este că această unitate de învățământ nu a actualizat criteriile pentru care pot fi acordate bursele, deoarece sunt prezentate extrase din ordinul trecut, cel cu nr. 5.870 din 22 decembrie 2021.

În anunț se arată că „nu se primesc dosare incomplete şi/sau după expirarea termenului de depunere” și că documentele vor fi depuse fizic la învățător sau diriginte, într-un dosar de plastic.

Anunțul postat pe site-ul Școlii Gimnaziale nr. 81 poate fi consultat mai jos:

Școala-Gimnazială-nr.-81_AFIS-burse-2022-2023

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală

O altă unitate de învățământ care solicită dosarele înainte de termenul limită este Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală. În anunț apare că termenul de depunere a dosarelor este 8-23 septembrie 2022.

Spre deosebire de Școala Gimnazială nr. 81, Colegiul Național „Mihai Viteazul” a făcut referire la ordinul actual ce stabilește criteriile de acordare a burselor, cel nr. 5.379 din 7 septembrie 2022.

 

 

  • Amintim că luni, 12 septembrie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care prevede noile criterii de acordare a burselor elevilor în anul școlar 2022-2023 și care prevede că liceenii din mediul rural care învață în altă localitate decât cea de domiciliului nu mai primesc bursa de 200 de lei, iar elevii de clasa a V-a nu mai au dreptul să primească bursa de merit care se acorda în semestrul II pe baza notelor din primul semestru pentru că structura anului școlar prevede acum 5 module, nu două semestre.

Școala Gimnazială nr. 195 din București

În aceeași situație se află și Școala Gimnazială nr. 195 din București. Părinții trebuie să depună dosarele pentru bursă în perioada 9 septembrie – 23 septembrie 2022.

Colegiul Emil Racoviță din Capitală

Pe de altă parte, sunt și unități de învățământ care permit elevilor și părinților să aducă cererile și documentele necesare până la sfârșitul lunii septembrie. Spre exemplu, Colegiul Emil Racoviță din Capitală a informat că dosarele pot să fie depuse la secretariat până la data de 30 septembrie.

Emil-Racoviță_Informatii-burse-an-scolar-2022-2023

Școala Gimnazială I.G. Duca

Și părinții elevilor de la școala „Școala Gimnazială I.G. Duca” pot să aducă la școală documentele justificative până pe 30 septembrie, conform anunțului instituției de învățământ.

2 comentarii

  1. […] Mai multe școli din Capitală au cerut ca cererile și dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal, potrivit anunțurilor de pe site-urile unităților de învățământ, relatează edupedu.ro  Spre exemplu, Școala Gimnazială nr. 81 din București solicită ca dosarele să fie depuse… Cititi mai multe aici: Școlile din București cer ca dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here