UPB lansează un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro

1

Universitatea Politehnica din București (UPB) a demarat un proiect care vizează dezvoltarea competențelor de antreprenoriat în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. În cadrul acestui proiect „Dezvoltarea competențelor de antreprenoriat ale doctoranzilor și postdoctoranzilor – cheie a succesului în carieră (A-Succes)” vor participa 100 de doctoranzi și postdoctoranzi.

Potrivit unui comunicat al UPB, grupul țintă al proiectului  este format din 70 de studenți doctoranzi cu frecvență, înmatriculați în ultimii doi ani ai programului de studii doctorale, şi 30 de cercetători postdoctorat care au obținut titlul științific de doctor cu cel mult 5 ani înainte de admiterea în programul postdoctoral.

Citește și 20 de milioane de copii nevaccinați împotriva unor boli extrem de periculoase

„Proiectul are ca obiectiv general facilitarea tranziției de la educație la muncă a unui număr de 70 de doctoranzi și 30 de postdoctoranzi. Aceștia activează în domeniile de cercetare inginerie electrică, inginerie energetică, inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, calculatoare și tehnologia informației și ingineria sistemelor. Proiectul implică participarea acestora la programe de formare antreprenorială, module de cursuri complementare, orientare și consiliere profesională, precum și activități de învățare la un potențial loc de muncă/cercetare/inovare, dezvoltate în parteneriat cu agenți economici și actori din domeniul CDI, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, în sprijinul consolidării și creșterii calității sistemelor de educație și formare profesională”, se arată în comunicat.

Implementat în perioada 10 iulie 2019 – 9 iunie 2021, proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, având un buget total de 6.960.553,38 lei, din care 6.863.240,36 lei valoare nerambursabilă UE.

Vezi și Clitoria Ternatea, secretul alimentelor colorate cu albastru

Partener în cadrul proiectului „A-Succes” este Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

Sursă: www.agerpres.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here