Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere

0
Foto: elearningindustry.com

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu şi facultate la admiterea de licenţă şi master din această vară, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Cele mai multe facultăţi ale UB oferă viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licenţă, master şi doctorat, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de toamnă – se desfăşoară în perioada 1-20 septembrie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie. Fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 2.728 de locuri, dintre care 342 la buget. Pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie 5.098 de locuri, dintre care 1.145 la buget, în timp ce admiterea la studiile doctorale îi aşteaptă pe candidaţi cu 685 de locuri, dintre care 350 la buget.

Vezi și Suceava: Facultatea de Medicină şi Ştiinţe Biologice va funcţiona cu şapte programe de studiu

Dintre acestea, 27 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, nouă sunt destinate absolvenţilor de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 30 sunt dedicate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

În sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă, cele 19 facultăţi ale UB au înregistrat aproape 39.000 de înscrieri, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here