Suceava: Facultatea de Medicină şi Ştiinţe Biologice va funcţiona cu şapte programe de studiu

1
Foto: radioas.ro

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a anunţat că a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de guvern privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice, anul universitar 2021-2022 urmând să aibă a 11-a facultate care îşi va începe activitatea.

În prima fază, noua facultate va funcţiona cu şapte programe de studiu, şase la nivel de licenţă şi unul la nivel de masterat.

Este vorba despre Nutriţie şi dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Asistenţă medicală generală, Tehnică dentară, Biologie şi Biochimie şi, respectiv, Nutriţie şi recuperare medicală – program de masterat în domeniul Medicină.

Vezi și Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, singura universitate românească inclusă în clasamentul Shanghai

Potrivit USV, în perioada următoare, universitatea îşi va continua politica de dezvoltare a noii facultăţi, atât în ceea ce priveşte atragerea unei resurse umane de înaltă calificare, care să se alăture celei deja existente, cât şi în direcţia construirii clădirii care să deservească facultatea, în paralel cu iniţierea demersurilor privind înfiinţarea unui program de studiu de Medicină generală.

„Înfiinţarea oficială a Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice reprezintă încununarea unui efort de zece ani, care a început în 2012, când au fost activate primele programe de studiu în domeniul Sănătate. Ziua de ieri marchează o transformare nu doar a imaginii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, ci şi a oraşului şi a judeţului Suceava, generând oportunităţi concrete de dezvoltare pe termen lung, de care să beneficieze atât comunitatea locală, cât şi întreaga regiune de nord-est a României. După cum spune sloganul universităţii noastre, am visat, am creat, am inovat şi astăzi avem facultate de medicină la Suceava”, a transmis USV.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here