Toți bebelușii din maternitățile de stat beneficiază de control auditiv gratuit

2

Începând din decembrie, toți copiii care se nasc în maternitățile de stat beneficiază de control auditiv gratuit, conform ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a mai precizat că programul de control auditiv a fost extins la nivel național.

“Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață. (…) În luna octombrie, din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv. În luna următoare am început distribuirea echipamentelor, iar acum am început testarea gratuită a nou-născuților”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministerul Sănătății a alocat pentru acest program 2.550.000 lei. Proiectul a fost implementat în 186 de maternități, fiind extins la nivelul întregii țări.

Citește și Noi reguli de prevenire a alergiilor la copii

Întrebată de ce a durat atât de mult implementarea proiectului, Sorina Pintea a spus că motivul întârzierii constă în procedurile de achiziție și de alocare bugetară.

“Anul acesta, la rectificarea bugetară, au fost alocați bani. (…) Nu s-au terminat procedurile în timp util ca să poată fi alocați banii”.

Mai mult, urmează ca Ministerul Sănătății să demareze o campanie de conștientizare și de informare a publicului și a cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou-născuți.

2 comentarii

  1. […] Începând din decembrie, toți copiii care se nasc în maternitățile de stat beneficiază de control auditiv gratuit, conform ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a mai precizat că programul de control auditiv a fost extins la nivel național. “Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin… Cititi mai multe aici: Toți bebelușii din maternitățile de stat beneficiază de control auditiv gratuit […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here