Stimulent financiar pentru cei care angajează elevi și studenți

0
stimulent-financiar-elevi-studenti-angajatori

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov oferă angajatorilor un stimulent financiar lunar în valoare de 250 lei pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă. Sprijinul este acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit comunicatului de presă al agenției, angajarea se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat este suportat de către angajator din fonduri proprii, subliniază instituția.

De acest stimulent financiar pot beneficia angajatorii care încadrează în muncă elevii sau studenți fie în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial, fie în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Ce trebuie să facă angajatorii pentru a beneficia de stimulentul financiar

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar menţionat, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Ilfov în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Citește și: MEN: Noutăți în metodologiile de admitere a românilor de pretutindeni pentru anul 2017-2018

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii. De asemenea, nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic nu mai pot accesa acest sprijin.

Sursă foto: www.ziarulfaclia.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here