Este oficial: studenții vor primi burse și pe durata vacanțelor

0
anosr-men-bursele-studentilor-burse-uaic

Începând din acest an universitar bursele studențești se vor acorda pe toată durata anului universitar (12 luni). Și pe durata vacanțelor bursele vor avea același cuantum ca în timpul anului universitar, indiferent că este bursă socială, de merit sau de performanță, potrivit site-ului Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Decizia a fost luată prin semnarea Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 4104 din 21.06.2017 privind modificarea și completarea Anexei la Ordinul nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, care reglementează acest lucru.

Bursele pentru studenții înmatriculați în ultimul an de studiu la licență sau master

De asemenea, studenții înmatriculați în ultimul an de studiu al ciclurilor de licență/master, ce beneficiază de orice tip de bursă în ultimul semestru de studii, vor primi același tip de burse/bursă până în luna septembrie a anului respectiv, indiferent de momentul când își susțin examenul de finalizare al studiilor.

 

Citește și: Stimulent financiar pentru cei care angajează elevi și studenți

 

În luna martie 2017, ANOSR a solicitat Camerei Deputaților să modifice legislația de resort în așa fel încât fondul pentru bursele studențești să se acorde pe toată durata anului universitar (12 luni).Amendamentul propus de federație în luna martie a fost adoptat de Camera Deputaților în luna mai, iar în luna iunie, Președintele României a promulgat respectiva lege, intrând în vigoare. Ulterior, ANOSR a solicitat Ministerului Educației Naționale să modifice de urgență în consecință Ordinul de Ministru nr. 3392 din 27.02.2017 privind stabilirea Criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență, astfel încât studenții să poată beneficia de burse inclusiv pentru perioada vacanțelor încă din acest an universitar, amintește alianța.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here