O săptămână gratuit la mare pentru 16.000 de elevi bucureşteni

0
elevi-mare

Elevii, liceenii, dar şi peste 2.000 de profesori, care s-au implicat în activităţi şcolare şi extraşcolare, vor beneficia de o săptămană gratuită în staţiunile de la malul mării, Comorova, Neptun, Costineşti, Vama Veche sau în staţiunea Paralia Katerini din Grecia, anunţă Primăria Capitalei.

„16 mii de elevi bucureşteni vor pleca, vara aceasta, la mare. Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, îi trimite pe litoralul românesc şi grecesc pe toţi cei care s-au implicat în activităti şcolare şi extraşcolare, pe parcursul anului 2016-2017. Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar şi peste 2000 de profesori, se vor bucura de o săptămană gratuită în staţiunile de la malul mării, Comorova, Neptun, Costineşti, Vama Veche, dar şi în staţiunea Paralia Katerini, din Grecia”, arată Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă.

Astfel, peste 2.000 de elevi care s-au remarcat în activităţile şi proiectele sportive organizate de PMB îşi vor petrece vacanţa de vară pe litoralul românesc şi cel grecesc. Tot atâţia liceeni, înscrişi în programul „Fii şi tu voluntar PROEDUS!”, se vor distra la mare, dar şi alte câteva mii de tineri, olimpici şi şefi de promoţie de gimnaziu şi liceu.

Citește și: Stimulent financiar pentru cei care angajează elevi și studenți

Şi 2.000 de profesori coordonatori ai elevilor olimpici, diriginţi ai şefilor de promoţie, antrenori ai sportivilor premiaţi şi cadre didactice implicate în proiectele din cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie-CIVITAS îşi vor petrece o săptămână din vacanţă la Vama Veche. Elevii vor avea parte de workshop-uri de consiliere şi orientare în carieră, competiţii, cantonamente şi activităţi sportive, dar şi evenimente multimedia, cultural artistice şi recreative.

Totodată, Primăria Capitalei anunţă că organizează şi pentru studenţi „Şcoli de Vară tematice” în perioada 19 iunie – 21 iulie 2017, pe litoralul românesc, în staţiunile Neptun, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Olimp, Costineşti şi Constanţa. Prima serie de participanţi în cadrul şcolilor de vară (19-25 iunie) este in staţiunea Neptun, iar Şcoala de Vară tematică se va desfăşura pe parcursul a 7 zile. Cazarea şi cele 3 mese pe zi sunt gratuite, iar activităţile de tipul atelierelor de educaţie non-formală precum şi competiţiile sportive din cadrul Şcolii de Vară se vor derula în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri. Studenţii se pot înscrie prin completarea unui formularul de înscriere disponibil online.

Sursă știre: www.informateca.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here