Peste 400 de studenți au participat anul trecut la cursurile și laboratoarele Nokia din universități din ţară

0
Nokia Romania Smart Days_Campus

Peste 400 de studenți au participat anul trecut la cursurile și laboratoarele Nokia din universitățile din țară. În ultimii 25 de ani, peste 5.000 de studenți au învățat în laboratoarele Nokia deschise în cadrul colaborării pe care compania îl are cu mediul academic, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În prezent, Nokia are colaborări cu opt instituții academice din România, printre care: Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Academia Tehnică Militară din București și Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București.Compania a investit peste 1 milion de euro în programele de dezvoltare a educației tehnice, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how și investiții în hardware și software.Studenții care participă la cursuri în laboratoarele Nokia sunt pregătiți de peste 50 de ingineri ai companiei.â

Anual, compania Nokia recrutează între 150 și 200 de studenți pentru poziții de internship, în departamente precum Mobile Networks, Global Services, IP Optics & Network, Applications & Analytics. În prima jumătate a anului în curs, aceasta a deschis peste 70 de poziții de testare și dezvoltare softwarepentru studenți în Nokia Campus.

Citește și: Patru medalii de aur pentru USV Suceava la Salonul de Inventică Timişoara

 

Prin investiţiile pe care le-am făcut în educație și prin colaborare directă cu mediul academic, am participat la formarea primelor generații de profesioniști în industrie și continuăm să le dăm acces celor mai buni studenți și profesorilor la cele mai noi echipamente și tehnologii, oferindu-le astfel oportunitatea de a ține pasul cu cerințele industriei de telecomunicații. În cei 25 de ani de colaborare cu universitățile, Nokia a investit în hardware și software peste 1 milon de euro. În prezent, lucrăm în cadrul acestui proiect cu opt Universități din țară și ne dorim săne consolidăm parteneriatele și să creștem numărul de colaborări cuinstituțiile academice din principalele centre universitare”, a decalarat Raoul Ros, Country Senior Officer și General Manager, Nokia România.

Nokia a deschis recent cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România, în noul Nokia Campus din Timișoara.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here