Spadă din secolul al XVI-lea descoperită în judeţul Suceava

1

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a anunțat directorul Direcţiei pentru Cultură Botoşani, Dănuţ Huţu.

Potrivit sursei citate, descoperirea ar fi fost făcută cu un detector de metale de către o persoană fizică ce deţinea autorizaţie în acest sens. Arma a fost pusă la dispoziţia autorităţilor, urmând a fi expertizată pentru se vedea dacă are valoare istorică.

Vezi și Elevii claselor a VIII-a și a XII-a din București merg la școală și în scenariul roșu

„După toate aparenţele, este vorba de descoperire întâmplătoare. Este vorba de o spadă medievală, care a fost predată Direcţiei pentru Cultură, iar noi am transmis-o Muzeului Judeţean pentru a fi expertizată. După ce va fi expertizată, vom şti cu exactitate care este valoarea ei istorică. Noi sperăm să fie o descoperire epocală, care este importantă pentru cunoaşterea trecutului judeţului nostru”, a afirmat Huţu.

Spada de două mâini seamănă cu una descoperită în judeţul Suceava, despre care s-a stabilit că datează din secolul al XVI-lea.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here