Elevii claselor a VIII-a și a XII-a din București merg la școală și în scenariul roșu

1

Elevii din București și Ilfov sunt mulțumiți de decizia prin care li se permite claselor a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală în scenariile roșii. O atare situație este benefică pentru că le permite să se pregătească mai bine pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge fizic la școală și în scenariul 3.

Cei doi oficiali ai Guvernului Cîțu au ajuns ieri seară la un acord, după ce Bucureștiul a intrat în scenariul 3 care trimitea clasele a VIII-a și a XII-a acasă și menținea la școală doar elevii de primar și grădiniță.

Vezi și Teleșcoala revine la TVR2

Tot în cursul serii de vineri, 5 martie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a abilitat, prin Hotărârea nr. 15, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față (detalii aici).
Asociația Elevilor din București și Ilfov reacționează la decizia CNSU și spune că “elevii care se află în clasele a VIII-a, respectiv a XII-a, sunt prioritari, și ar trebui clasificați ca atare în scenariile bazate pe rata de infectare.

Părinţii suferă de sindromul ”primului din clasă”

Trebuie avut în vedere faptul că aceștia au un examen, în care o să se prezinte fizic, deci vor trebui să se pregătească vehement.

Mai mult, faptul că educația a sistat în multe zone, pentru aproape un an, le aduce un dezavantaj, pentru care ar trebui să se pregătească suplimentar, conform programului de ore remediale”.

Vezi și Despre educația copiilor

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here